Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Iurișniți: 'Ministrul Educaţiei a uitat de importanţa unui dialog inter-instituţional, iar activitatea acestuia are bile albe şi negre'

cristina iurisniti

Ministrul Educaţiei "a uitat de importanţa unui dialog inter-instituţional", iar activitatea acestuia are "bile albe şi negre", a declarat luni deputata USR Cristina Iurişniţi, potrivit Agerpres.

"Traversăm cu toţii o criză sanitară fără precedent, care schimbă istoria, schimbă paradigme de gândire şi de comportament, dar a creat oportunităţi pentru a pune în mişcare o igienizare absolut indispensabilă a sistemului de educaţie profund anchilozat şi nefuncţional. (...) Orice activitate ministerială are bile albe şi negre. Pentru bila albă, USR vă salută curajul transparentizării diplomelor de doctorat şi, recent, atragerea de personalităţi credibile, inclusiv cercetători români recunoscuţi internaţional, pentru viitoarele comisii şi respingerea vechilor grupuri de interese. Generaţiile copy paste trebuie să dispară şi, odată cu ele, lipsa de integritate morală şi aprobarea tacită a furtului intelectual", a afirmat Cristina Iurişniţi, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi PSD.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Deputata USR a adăugat că "bile negre sunt multe la nivel comunicaţional şi legislativ" în ultima perioadă.

"Constatăm cu îngrijorare că aţi uitat de importanţa unui dialog inter-instituţional corect, care să identifice cele mai bune soluţii legislative. (...) Normal ar fi fost să nu ne lovim de un zid al indiferenţei la dialogul democratic, care, iată, a derapat într-o comunicare incoerentă, contradictorie, care a generat neîncredere, panică şi un cadru legislativ impredictibil pentru elevi, profesori şi părinţi. Încă din 26 martie am adresat nişte interpelări la care nu am primit încă un răspuns. (...) Reforma din educaţie, pilotarea noilor planuri cadru, etern amânată, este absolut esenţială", a subliniat deputata USR.

Ea a făcut un apel către ministrul Educaţiei să nu "abdice" de la principii pe care orice ministru ar trebui să le împărtăşească: depolitizare, digitalizare, debirocratizare, descentralizare.

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării. Votul va fi dat miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.