Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici DURE pentru Guvernul Tudose, chiar din interiorul coaliţiei: 'Lucrurile trebuie să se ducă la îndeplinire umăr la umăr...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudose

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă a resimţit o anumită "asimetrie" în ceea ce priveşte voinţa politică privind reforma în Justiţie, în favoarea unei implicări mai mari din partea Parlamentului în raport cu Guvernul, precizând că aceste lucruri trebuie duse la îndeplinire "umăr la umăr, legislativul şi executivul".

Citeşte şi: Liviu Dragnea pune toate MIZELE pe nominalizarea Vioricăi Dăncilă: 'Nu discutăm despre un plan B...'

"Dacă veţi face o evaluare a declaraţiilor, atitudinilor şi acţiunilor pe care le-a dus Parlamentul în această privinţă şi liderii partidelor politice, iar pe de altă parte declaraţiile, atitudinile şi acţiunile Guvernului, în primul rând la nivel de prim-ministru, observăm o anumită asimetrie în favoarea unei implicări mai mari din partea Parlamentului. Noi dorim ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Avem, de pildă, adaptarea legislaţiei privind prezumţia de nevinovăţie la standardele europene, chestiunea modificării codurilor în spiritul deciziilor Curţii Constituţionale. Lucrurile acestea trebuie să se ducă la îndeplinire umăr la umăr, legislativul şi executivul. Pentru că, până la urmă, executivul este cel care aplică legile Parlamentului", a declarat Vosganian, după şedinţa Biroului Politic Executiv al partidului, potrivit AGERPRES

În ceea ce priveşte legile din domeniul economic, Vosganian a afirmat că programul de guvernare trebuie să aibă şi calitatea de a "nu surprinde". 

"Noi am spus clar colegilor noştri, cu toată politeţea şi respectul pe care le acordăm partidelor de coaliţie, că programul de guvernare, dincolo de celelalte calităţi care au în vedere performanţa politicilor publice, să aibă şi calitatea de a nu ne surprinde. Adică am dori să nu se repete experienţa de la învestirea cabinetului anterior Tudose, când programul de guvernare a introdus elemente noi care ar fi necesitat o consultare ALDE şi o pregătire mai bună. Ceea ce dorim noi este ceea ce se numeşte un mod de evaluare mai temeinic, mai previzibil şi mai argumentat al proiectelor legislative", a subliniat liderul ALDE.

Citeşte şi: Întâlnire de grad ZERO la Cotroceni: Dragnea şi Iohannis, negocieri pentru noul premier - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.