Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza COVID ia amploare: Coreea de Nord raportează peste 200.000 de cazuri de febră în 24 de ore

AstraZeneca
covid 19

Coreea de Nord a raportat sâmbătă, pentru a cincea zi la rând, peste 200.000 de noi pacienți care suferă de febră. Țara asiatică luptă cu primul său focar confirmat de COVID.

Valul de COVID în curs de desfășurare, declarat săptămâna trecută, a alimentat îngrijorările legate de lipsa vaccinurilor, de infrastructura medicală inadecvată și de o potențială criză alimentară în țara de 25 de milioane.

Cel puțin 219.030 de persoane au prezentat recent simptome de febră, ridicând numărul total al acestor cazuri la 2.460.640, a raportat agenția oficială de știri KCNA, citând date de la sediul central de prevenire a epidemiilor. Bilanțul deceselor a crescut, ajungând la 66 de morți.

Într-un raport separat, KCNA a declarat că, sâmbătă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a organizat o ședință a biroului politic al Partidului Muncitorilor, pentru a verifica evoluția epidemiei.

Kim a lăudat „progresul pozitiv" în campania anti-virus, dar a cerut ajustarea și optimizarea constantă a politicii pentru „a profita de șansa de a câștiga lupta împotriva epidemiei".

În lipsa unei campanii naționale de vaccinare și având o capacitate limitată de testare, datele zilnice publicate de mass-media de stat ar putea fi greșite, au declarat experții.

Agenția ONU pentru drepturile omului a avertizat cu privire la consecințele „devastatoare" pentru cei 25 de milioane de locuitori ai Coreei de Nord, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că răspândirea necontrolată ar putea duce la apariția unor noi variante mai mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.