Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila: Vineri continuăm transferul pacienţilor cu COVID-19 spre Ungaria

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că în cursul zilei de vineri va continua transferul pacienţilor cu COVID-19 spre Ungaria. El a precizat că, în cursul zilei de joi, opt pacienţi au fost transferaţi deja, potrivit news.ro.

"Mâine continuăm transferul de pacienţi. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi din Timişoara a murit. Astăzi am transferat 8 pacienţi pentru că unul din pacienţi care trebuia să plece din Bucureşti spre... medicul curant a constatat că nu e atât de stabil încât să îl transferăm. Dar mâine continuăm să transferăm, îi ducem către cele două oraşe clinici universitare din Ungaria. Mulţumim pentru acest sprijin pentru că e important pentru noi”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, joi seara.

Ministrul interimar al Sănătăţii a explicat că spre Ungaria vor fi transferaţi pacienţi din Unităţile de Primiri Urgenţe.

"Noi transferăm pacienţi din UPU, nu din ATI din spitale. Astăzi, în Bucureşti, sunt zeci de persoane care sunt în UPU, intubate, care practic ar trebui să fie pe ATI. Neavând loc în ATI, trebuie să îi ducem undeva, iar acesta este un sprijin extraordinar, e un semn de solidaritate pe care l-a avut şi România faţă de alte state. Asta e UE şi e bine că o avem”, a afirmat Cseke Attila.

În cursul zilei de joi, zece pacienţi cu COVID-19 ar fi trebuit să fie transferaţi spre spitalele din Debrecen şi Szeged, în Ungaria. Unul dintre ei, o femeie din Timişoara, a fost întors din drum, de la ieşire din Timişoara, după ce starea i s-a înrăutăţit, ulterior decedând la spital. Al doilea pacient care nu a putut fi transferat este din Bucureşti. Medicii au decis că starea acestuia nu permite transferul.

Ungaria a pus la dispoziţie autorităţilor românie un număr de 50 de paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19 în stare gravă, locurile fiind disponibile la spitalele din Szeged şi Debrecen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.