Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a DEZVĂLUIT problema lui Halep: 'Rămâne punctul VULNERABIL al ei'

CTP

Cristian Tudor Popescu a savurat succesul pe care Simona Halep l-a obţinut în meciul cu rusoaica Daria Kasatkina.

"Această partidă a fost prima încercare tare în acest turneu pentru Simona. În setul al doilea, la 3-1, Simona a avut două sau chiar trei mingi de 4-1 şi acolo conturile se închideau. În acel moment, Kasatkina şi-a spus că nu mai are ce pierde, se întâmplă aşa ceva în psihologia jucătoarelor, la 6-0, 3-1 când era dominată clar de Simona.

Citește și: Veste BOMBĂ: Încă un stadion destinat EURO 2020 e ÎN PERICOL! 'Altă variantă NU am'

E totuşi o diferenţă de clasă, Kasatkina e o jucătoare tânără şi talentată, dar în momentul de faţă valoarea ei nu poate fi comparată cu a Simonei. Şi atunci, la 3-1, Daria a început să lovească ca înecata, adică a riscat, a lovit la linie şi i-au intrat un număr incredibil de mingi. Pur şi simplu, a avut noroc. Nu numai tuşe, ci şi o minge foarte importantă care i-a dat posibilitatea să facă 5-3, o minge care a lovit banda şi a căzut la o palmă în terenul Simonei, o minge care mi-a strâns stomacul. Nu era corect, există, totuşi, un echilibru în tenis, există nişte legi interne nescrise ale tenisului. Acesta nu era setul Kasatkinei. A avut, pur şi simplu, noroc. A riscat şi a avut noroc vreme de un sfert de oră, 20 de minute.

Ce s-a întâmplat important. Important a fost chipul Simonei în acele clipe. Poţi să te destabilizezi uşor în faţa unor astfel de ghinioane care îţi vin de partea cealaltă. Aici, pericolul mare e să te autofrustrezi, să te destabilizezi, să începi să dai tare, să greşeşti. Simona a dovedit un echilibru psihic pe care îl aşteptam de la ea, remarcabil. A rămas netulburată, deşi Kasatkina a fost pe punctul de a lua setul. Simona a reuşit, după cum aţi văzut, să o întoarcă şi să câştige cu 7-5.

Citește și: Halep, ridicată ÎN SLĂVI de unde nu se aștepta: Comparație INCREDIBILĂ

Singura problemă o are cu scurtele. Văzând că e dominată la raliurile de pe fundul terenului, Kasatkina a început să pună scurte. Din astea, una singură a reuşit să o contreze foarte bine Simona, cu o contrascurtă. Restul, le-a greşit. Ăsta rămâne punctul vulnerabil al ei. Dacă jucătoarea din faţă se hotărăşte să pună scurte, atunci Simona are o problemă de rezolvat.

Eu am acum totală încredere în psihicul Simonei, care poate rezolva orice problemă de lovitură sau tactică.", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.