Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP anunță sfârșitul carierei Mariei Sarapova

CTP

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că nu Maria Șarapova este prima vinovată în legătură cu ceea ce i s-a întâmplat, o responsabilitate egală purtând și staff-ul său. În contextul în care noul scandal de dopaj se adaugă unei istorii întregi apărute în ultima vreme în sportul rusesc, sunt șanse mari ca Șarapova să primească pedeapsa maximă – o suspendare pentru patru ani – ceea ce ar înseamna sfârșitul carierei ei, a explicat Cristian Tudor Popescu.  „Nu e foarte credibil să nu știi din septembrie, pentru că testele în legătură cu acest medicament au fost publicate încă din septembrie, iar în 1 ianuarie a avut loc oficializarea interzicerii, dar în lumea sportului și la nivelul acela de top mondial în tenis e imposibil să nu știi de câteva luni că există o problemă cu această substanță. Dacă Maria Șarapova ar fi luat nu știu ce medicament rar, exotic, pe care îl lua numai ea, ar fi fost o situație, însă această substanță, meldoniumul sau, mă rog, componenta principală, a creat deja victime printre sportivi din alte sporturi – patinaj, atletism. Cu această substanță au fost testați pozitiv și deja au mari probleme. Și asta era imposibil să nu ajungă la urechile numerosului și bine plătitului staff al Mariei Șarapova”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„O a treia chestiune logică, care nu poate fi acceptată, este că Șarapova însăși a primit un fax în legătură cu asta, după cum recunoaște, dar că nu i-a dat importanță. Păi nu trebuie să-i dea importanță Maria Șarapova și nu trebuie să primească Maria Șarapova faxul, trebuie să-l primească medicul, preparatorul fizic, toți acei inși din jurul ei! Deci, n-are sens acest argument, că nu a văzut ea faxul, nici nu trebuia să-l vadă ea”, a continuat jurnalistul.

„Situația nu este deloc plăcută și nu poate fi pasabilă, pentru că, în acest context, o decizie foarte blândă, de pildă să nu fie suspendată deloc Maria Șarapova, e greu de imaginat, având în vedere toate celelalte cazuri care afectează în special sportivi ruși. Deci e un fenomen și e vorba de această substanță. Și-atunci este mai mult ca sigur că va fi sancționată. Important este pentru cât timp”, a arătat Cristian Tudor Popescu.
El spune că în decizia comisiei care va decide suspendarea poate cântări un singur amănunt: dacă reușesc avocații Mariei Șarapova să demonstreze că ea ar fi avut strictă nevoie medicală de acest medicament, fără de care sănătatea i-ar fi fost afectată. „Atunci se pot lua în calcul niște circumstanțe atenuante, dar după cum am văzut că arată lucrurile, în cel mai bun caz Maria Șarapova va lua un an de zile suspendare și în cel mai rău, patru ani. Patru ani înseamnă că Șarapova iese din tenis. Are 28 de ani, să stea pe tușă patru ani, nu mai poate reveni”, este de părere Cristian Tudor Popescu.
Dimpotrivă, un an de suspendare nu ar însemna chiar o catastrofă, crede jurnalistul și justifică: „oricum evoluțiile ei din ultimul an au fost neconvingătoare, oscilante, are o condiție fizică slabă în clipa asta, are mereu accidentări, deci oricum s-ar putea să-i prindă bine acest an în care stă pe tușă”.

România Liberă:

Combinatul siderurgic din Galaţi, al doilea mare consumator de energie din România, critică Executivul pentru amânarea exceptării companiei de la plata unei părţi a certificatelor verzi.
Cabinetul Ponta a decis în 2014 că marii consumatori de electricitate pot fi exceptaţi de plata unei părţi a certificatelor verzi. Marii actori industriali afirmă acum că măsura trebuia aplicată de la semnarea acordului de exceptare, dar cabinetul Cioloş a adoptat recent o hotărâre de guvern, prin care exceptarea intră în vigoare de la aprobarea acordurilor. ArcelorMittal Galaţi şi ALRO Slatina au semnat respectivele înțelegeri în decembrie 2014 şi, în aceste condiții, cer ca reducerea să fie aplicată pentru tot anul 2015, nu de la 1 iunie 2015.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat României libere că “e dreptul Arcelor Mittal să ne dea în judecată, dacă consideră că i-am prejudiciat. E adoptată o hotărîre de săptămâna trecută, ce ţine cont de cadrul legal şi de constrângerile pe care politica de certificate verzi trebuie să o aibă”.
Surse guvernamentale ne-au explicat că “a existat o directivă ce prevedea clarificarea raportului în privinţa certificatelor verzi. Ar fi fost destul de clar că ei ar fi trebuit să primească bani înapoi, dar nu exista cadrul legal de implementare. ArcelorMittal a depus actele, ştiind că urmează directiva, iar acum cer banii de la momentul depunerii actelor, nu de când a început să existe legislaţie românească. Vor să li se deconteze şi diferenţa de la 1 ianuarie, când a intrat în vigoare directiva, până la 1 iunie 2015, când a intrat în vigoare şi legislaţia românească”.

Mediafax:

Uniunea Europeană ar trebuie să îşi protejeze graniţele externe, însă să îi ajute în continuare pe refugiaţi deschizând rute legale pentru ei, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, pentru postul public de radio SWR, informează Deutsche Welle.
Summitul de la Bruxelles la care au participat reprezentanţii UE şi Turcia "reprezintă un important pas înainte" în ceea ce priveşte politica refugiaţilor, a declarat Merkel, marţi, pentru postul de radio SWR.
"Trebuie să privim înainte (...)", a spus ea în interviu, făcând apel, în acelaşi timp, la un mai bun control al frontierei UE cu Turcia.
Merkel a lăudat de asemenea poziţia comună a liderilor UE la Bruxelles. "Toată lumea a spus că trebuie să ne protejăm graniţele externe, toată lumea a spus că trebuie să luptăm împotriva migraţiei ilegale, toată lumea a vorbit în favoarea misiunii NATO în Marea Egee şi toată lumea a salutat noua propunere", a precizat aceasta.
În interviu, cancelarul a lăudat proiectul de acord de a redirecţiona imigranţii clandestini din Europa înapoi în Turcia, UE primind în schimb, cetăţeni sirieni din taberele turce de refugiaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.