Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP comentează palma de la Oscar și interdicția primită de Zelenski: O cruntă ipocrizie!

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează scandalul de la Oscar. Imaginile în care Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock după ce i-a criticat soția au făcut înconjurul lumii. CTP suspectează însă că la mijloc e vorba de o regie și spune că interdicția primită de Volodimir Zelenski de a vorbi în cadrul Galei e și ea o dovadă de ipocrizie.

Asta dacă secvența Smith-Rock (bine că sunt negri amândoi, altfel era jale) n-o fi și ea o ficțiune, un cinema pus la cale ca să mai învioreze show-ul decernării Oscarurilor, un spectacol plicticos, plasticos, plin de țipete monotone de „mare surpriză”, râsete și îmbrățișări lăutărești, precum și toalete care costă cât un regiment de tancuri.

În peisajul ăsta s-a dorit să intervină în direct cu un mesaj președintele Zelenski. Ar fi fost maxima consacrare pentru actorul Zelenski. Sean Penn a declarat că dacă nu va fi așa, își va sparge statuetele Oscar câștigate. Volodimir n-a apărut. Refuzul Academiei Americane de Film a fost justificat prin dorința de a nu „politiza” spectacolul.

O cruntă ipocrizie. Mai e ceva nepolitizat la Hollywood? Acum un an și ceva, Academy of Motion Picture Arts and Sciences a emis un ucaz care face ordine în producția și premierea filmelor. „Grupurile subreprezentate”, adică femei, persoane de culoare sau etnic defavorizate, persoane LGBTQ+ sau persoane cu dizabilități trebuie să aibă peste tot o cotă parte de prezență asigurată, mergând până la 30% (Pink Hollywood). Așa încât, deoarece n-am apucat să văd „CODA”, „King Richard” sau „West Side Story” în versiune Steven Spielberg, nu știu dacă persoana de culoare Will Smith, persoana cu dizabilități (surd) Troy Kotsur sau actrița de origine latino Ariana deBose au fost premiați pentru că sunt buni sau ca să se facă cota, scrie CTP pe Republica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.