Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP s-a dezlănțuit împotriva politicienilor români după întâlnirea Trump-Iohannis

ctp

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Digi24:

Faptul că preşedintele Klaus Iohannis a fost apreciat pentru lupta anticorupţie în România e extrem de important pentru evoluţia ţării noastre pentru că avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva ştiti dumneavoastră cui, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
„Foarte important pentru România în interior: cel mai mare duşman al României în acest moment nu e ISIS, deşi s-ar putea să avem curând probleme cu teroriştii, având în vedere angajarea fermă alături de NATO şi SUA în lupta împotriva terorismului, nu e nici măcar Rusia, atât de agresivă faţă de România, cel mai mare duşman al României îl reprezintă haita de politicieni corupţi care doresc să facă în România din corupţie un mod de viaţă, să transforme corupţia într-un drept al omului în România. Toţi avem dreptul să furăm, să fim corupţi, dar numai unii dintre noi vor reuşi să se îmbogăţească ca în basme.
Împotriva acestei haite în România există o opoziţie formată din oameni care pot ieşi în stradă şi dintr-o mică parte a presei. Faptul că atât de ferm a fost formulată aici necesitatea luptei anticorupţie în România, că preşedintele Iohannis a fost felicitat şi preţuit pentru susţinerea fermă pentru lupta anticorupţie în România e extrem de impprtant pentru evoluţia ţării noastre, pentru că avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva ştiţi dvs cui”, a spus Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Adevarul:

De ce oamenii politici fac greşeli? Dintr-un motiv simplu: pe anumite domenii, sunt incompetenţi. Este politica o profesie? Nici pe departe. Ea este doar un aspect pe care ar putea să îl îndeplinească cei care sunt dedicaţi ideii de bine public, legalitate şi acceptare a ideilor specialiştilor.
Politicianul care crede că se pricepe şi că este competent în multe domenii este de cele mai multe ori un ratat care nu a reuşit de fapt să performeze într-o profesie. De aceea, singurul loc unde mai poate fi acceptat este mediul politic, pentru că aici nu există – din nenorocire – nici un test de admitere. Să dea un examen la drept constituţional, drept administrativ şi bazele economiei, iar după ce l-ar trece cu nota 7 să aibă dreptul să activeze în politică – a se vedea articolul de la pagina 82.
Nu poate fi lăsată o ţară sau o comunitate locală pe mâna unor semi-analfabeţi – care fiind incompetenţi sunt predispuşi mai mult la furt – pentru că ei nu sunt capabili să citească un document în limba maternă, iar de limbile de circulaţie internaţională în care apar multe informaţii utile nici nu va fi cazul. Cine spune că un profesionist nu poate să ia decizii este un naiv sau un rău intenţionat – dimpotrivă, nu poţi fi profesionist până nu zici „nu” superiorilor şi nu sancţionezi, tai sau blochezi mizeriile din jurul tău. Profesionistul cu capul plecat nu este profesionist, ci doar un tehnician. Profesionistul îşi asumă prestigiul propriu şi pe acela al profesiei, de aceea este vertical.
Tocmai de aceea primul lucru pe care îl face o dictatură este să elimine profesioniştii din patru sfere: administraţia publică, justiţie, sistemul de învăţământ şi cel medical. Oricine cunoaşte bine sistemele dictatoriale de oriunde recunoaşte acest mod de acţiune. Eliminând profesioniştii verticali dictatura îşi asumă scăderea calităţii vieţii pentru un număr de ani, până creşte un nou grup de „profesionişti proprii” – adică oameni loiali politic mai înainte de orice – iar în tot acest timp îşi securizează poziţiile politice.
Dar cum erorile se înmulţesc pe zi de trece, este necesar să realizăm un cadru de identificare al erorilor din diferite domenii, mai cu seamă al geopoliticii, deoarece astăzi este necesar mai mult ca oricând ca din ce în ce mai mulţi cetăţeni să cunoască această nobilă artă şi ştiinţă. Poate aşa vor învăţa şi politicienii, în sfârşit, ceva – deşi, la ce CV-uri reale au, nu te aştepţi la prea mult. Poate însă că cei care i-au propulsat în diferite funcţii vor recunoaşte şi în baza acestor reguli că slugile le creează mai multe probleme şi vor începe – cu greutatea lanţurilor la picioare, ştim asta – să se debaraseze de ei, pentru că în final slugile îi vor îngropa.
Pentru identificarea erorilor, trebuie să ştim însă ce este adevărat. Chiar dacă poate lui X sau lui Y i se pare corect, realitatea este altfel. Cum însă la noi în ţară 37% din populaţie crede orice tip de ştire şi propagandă, fără să verifice vreo secundă dacă este adevărată sau ar avea vreo minimă logică, e timpul ca să lămurim câteva constante geopolitice. Aceasta, pentru a elimina odată pentru totdeauna confuziile şi erorile celor care sunt interesaţi de geopolitică, dar sunt sufocaţi de puzderia de linkuri care vin non-stop din toate direcţiile. Astfel, vor putea distinge mai repede ştirile false, paranoice sau naive şi articolele care nu au calitate, fiind în cel mai bun caz, doar banale documentări. (Mai multe detalii AICI)

Romania Libera:

Știu de ce n-a mărit Olguța salariile. I-a arătat Tăriceanu că bandiții ăia de profesori au 4 luni de vacanță. La ce să le mai dea bani în plus? Să irosești în halul ăsta banii publici în loc să faci un teren de sport în pantă? Ieșea scandal mare între PSD și ALDE. De parcă parlamentarii lui nea Anton n-ar avea 6 luni de vacanță pe an și lefuri enorme. La ei merge o majorare că merită.
Povestea tristă a salariilor mărite își are originea în neputința unor politicieni de a se opri din mințit și de a-i lua de proști pe propriii alegători. Treaba asta a mers de atât de multe ori încât ar fi și păcat să facă ceva real în sprijinul acestora.
Dar, pentru a fi ministru PSD e de ajuns să fii tare în gură, iar cei de la ALDE trebuie să fie și tari de cap. Cum apare câte unul care își cunoaște domeniul și încearcă să fie cât de cât rațional, pac, sar istericii pe el și-l fac incompetent.
Șefa aberațiilor salariale este, fără doar și poate, Lia Olguța Vasilescu, gata să mărească verbal orice și oricât. Până la urmă, ea și-a făcut treaba pentru care a fost numită, a promis cât au ținut-o fălcile. Pentru că nu s-a putut e de vină doar poporul român, care nu muncește și nu produce atât cât visează ea. Practic, n-o merităm. De asta suntem mai mereu certați că suntem răi și nu vrem să înțelegem binele cu care vrea să ne blagoslovească.
Cu toate acestea, eu încă aștept majorarea aia de 17% a salariilor din mediul privat promisă de ea. Am văzut că se amână doar creșterea lefurilor la stat, de privat nu s-a pomenit nimic. Deci rămâne în picioare dacă nu s-a anulat? Oricum, eu încerc zilnic la bancomat. Nu-mi vine să cred că ditamai ministrul a aruncat niște vorbe așa, fără acoperire. E bine că a primit și-o mână de ajutor de la Tăriceanu. Era gata-gata să risipească niște bani pe hoții ăștia de profesori care sunt permanent în vacanță. Poate că ar trebui să fie puși să aducă bani înapoi întrucât fac treaba asta de prea mult timp.
Dar, pentru a fi ministru PSD e de ajuns să fii tare în gură, iar cei de la ALDE trebuie să fie și tari de cap. Cum apare câte unul care își cunoaște domeniul și încearcă să fie cât de cât rațional, pac, sar istericii pe el și-l fac incompetent. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Această mare problemă vine din perioada comunistă, iar cei peste 20 de ani de capitalism nu au reuşit să o rezolve, cel puţin pentru companiile româneşti. Accentul cade pe producţie şi mai puţin pe vânzare, pe marketing, pe ce vrea clientul.
Mai mult decât atât, antreprenorii români, în loc să-şi rezolve problema vânzărilor, încearcă să înlocuiască acest lucru cu sisteme informatice, cum ar fi celebrele ERP (enterprise resource planning), o decizie care de fapt înseamnă bani aruncaţi degeaba.
Până la ERP, în loc să-şi întărească echipa de vânzări, să-şi trimită oamenii la cursuri, companiile româneşti îşi aduc directori operaţionali, directori financiari, directori de resurse umane; aceşti specialişti costă, dar nu rezolvă problema de vânzări.
La un IMM cu până în 100 de angajaţi, e greu să crezi că ai nevoie de ERP, poate un CRM bun te ajută mai mult, spune Victor Tudoran de la Queenable.
Pe lângă sistemul în sine, mai trebuie să aduci oameni care să aibă grijă de el, să-i înveţi pe cei din companie cum se lucrează cu el şi asta înseamnă alte costuri.
Antreprenorii români ar trebui întâi să creeze şi să obţină venituri, să se uite dacă produsul pe care îl fac este vandabil, dacă îl cere piaţa şi după aceea să se uite la organigramă sau la IT, spune Tudoran.
Multe companii româneşti cred că ceea ce produc ele este unic, se vinde de la sine, nu are nevoie de ambalaj pentru că este suficient de bun astfel încât clienţii să se bată pe el şi nu înţeleg întreg procesul de vânzare. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.