Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP pariază pe Halep: Speranțe pentru trofeul de la Roland Garros

captura youtube
Halep Madrid trofeu

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Digisport:

Forma Simonei Halep arătată la ultimele două turnee la care a participat, Madrid, unde a câștigat trofeul, și Roma, ne dă speranțe că românca de 25 de ani poate câștiga primul ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros.
Cristian Tudor Popescu a analizat starea adversarelor care o pot împiedica să scrie istorie, vorbind despre situația critică prin care trece numărul unu mondial, Angelique Kerber.
Adversarele Simonei arată destul de rău. Angelique Kerber este într-o situație psihică cum nu am mai vazut-o de doi ani. Ea așa era înainte. Ea a ajuns greu în top 10 din cauza unui psihic fragil. Acum a făcut o întindere la cap, cum spune Rafael Nadal. Părea că plutește înainte”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi Sport.
Mai mult, CTP a analizat și jocul ocupantei locului 4 WTA, care a ajuns la nouă victorii consecutive pe zgură, cea mai bună serie pe suprafața ei favorită.
”De la turneul de la Stuttgart până acum Simona a dovedit o stare remarcabilă de echilibru interior. Știți ce face foarte bine Simona acum? Digeră greșelile. Când pierzi ușor un punct, cel mai bine e să spui ”a fost doar o minge, e doar un punct”. Dacă vei conștientiza asta nu vei mai pierde și alte puncte din cauza acestei greșeli. Asta se întâmplă când nu poți digera imediat greșeala, pentru că mintea îți rămâne fixată acolo. A făcut destule greșeli Simona, a fost un meci de nivel mediu. E vulnerabilă la scurte, e vulnerabilă la mingile din față, dar reușește să le asimileze și să treacă repede peste ele și să își facă jocul ei de bază, jocul defensiv - agresiv. Știam că nu are șanse să o clintească pe Simona, care are un psihic pregătit pentru meciuri de 3 ore. Când începe un meci, e pregătită să joace trei seturi, trei ore, indiferent de valoarea adversarei din față. Ea intră pe teren cu umilință, în sensul bun al cuvântului, indiferent de adversară, e dispusă să facă ce trebuie ca să câștige”, a adăugat Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Magazinele Kaufland, Lidl, Aldi nu sunt prezente în Franţa şi nici magazinele Carrefour sau Auchan nu sunt prezente pe piaţa germană.
În schimb, toate aceste magazine sunt prezente în România, o piaţă unde nu există niciun brand românesc care să se bată cu ele.
Nu ştim să ne apărăm interesul naţional, spune cititorul.
Dar care e interesul naţional? Că fiecare dintre noi vedem lucrurile diferit, iar cei care conduc din punct de vedere politic şi economic, care au decizia pe mână şi pot schimba ceva, dacă vor, văd altceva. Sau nu gândesc/văd nimic şi lasă lucrurile să evolueze de la sine.
Pentru mine, din perspectiva de client, prezenţa acestor mari retaileri străini este foarte bună. Chiar şi prezenţa lor cu magazine în mijlocul oraşului, în proximitate. Doar cobor din bloc şi la 5-10 minute distanţă am patru opţiuni de magazin.
Pentru că sunt multe reţele şi fiecare încearcă să câştige cât mai multă cotă de piaţă, există şi o concurenţă la nivelul preţurilor.
Teoria mea este că politicile de preţuri ale marilor reţele din criză încoace au fost şi sunt cele mai bune instrumente de politică monetară. Inflaţia nu a fost redusă, până la deflaţie, de către politica monetară a Băncii Naţionale, ci de politicile concurenţiale ale reţelelor de comerţ modern, fie ele supermarketuri, hipermarketuri, cash & carry, discounteri şi magazine proximitate. Şi de reducerea TVA, bineînţeles. Dacă vă amintiţi, magazinele se băteau în preţuri chiar înainte de reducerea TVA.
Nu are BNR atât de multe instrumente de politică monetară câte formate de magazine sunt pe piaţa românească.
Lupta în preţuri pentru a lua o felie cât mai mare din portofelul românului a dus inflaţia în jos, rezultând şi o scădere majoră a dobânzilor la lei. Mai mult decât atât, lupta din retail a ţinut preţurile jos, chiar dacă s-au majorat salariile.
Credeţi că o dobândă de 0,8% pe an la indicele de referinţă ROBOR la trei luni, folosit ca reper pentru creditele în lei, are la bază numai politicile lui Isărescu la BNR, într-o ţară în care o bună parte din bani se duce pe alimente? Cred că mai degrabă au fost mai eficienţi cei care se ocupă cu stabilirea preţurilor în magazine. (Mai multe detalii AICI)

Digi24:

Speriaţi de scumpirile de pe piaţa imobiliară, românii se înghesuie la creditele Prima Casă atraşi de avansul mic. Fondul de Garantare a Creditelor are în lucru peste 7.000 de dosare, iar băncile tot primesc solicitări. Totuşi, pe termen lung, spun specialiştii, este mai avantajos un credit ipotecar standard. Are costuri ceva mai mici. (...)
Avansul de numai 5% este motivul pentru mulţi români încearcă să obţină împrumutul garantat de stat. Trebuie să ia în calcul, însă, şi alte lucruri.
„Timp de 5 ani nu poţi să vinzi sau să închiriezi imobilul respectiv. Şi după cei 5 ani este foarte dificil să obţină adrese de la Ministerul de Finanţe dacă vor să închidă creditul, vor să-l refinanţeze pe costuri bune la alte bănci sau vor să mai scoată de sub ipotecă”, spune Ana-Maria Rotar, broker imobiliar.
În plus, spun brokerii, un credit ipotecar standard are costuri mai mici, deşi e drept, avansul cerut de bancă e de 3 ori mai mare: 15% din valoarea împrumutată. Pentru completarea avansului se poate face însă un alt credit, de nevoi persoanale, pe o perioadă de 5 ani.
Un exemplu: la un credit de aproape 48.000 euro, adică 218.500 de lei, prin programul Prima Casă rata lunară ajunge la 908 lei, iar suma rambursată băncii la finalul perioadei de 30 de ani e sensibil mai mare: 343 de mii de lei. Dacă, în schimb, ia un credit ipotecar standard, mai grei sunt primii 5 ani, în care trebuie acoperit şi creditul de nevoi personale folosit la avans. În această perioadă, rata la bancă poate sări de 1300 de lei. În schimb, la finalul celor 30 de ani, suma achitată va fi cu aproape 4.000 de lei mai mică decât în primul caz. (Mai multe detalii AICI)

Adevarul:

Preşedintele Donald Trump şi administraţia sa se confruntă din ce în ce mai serios cu criza legată de relaţiile nepotrivite ale echipei sale cu Rusia. E vorba despre relaţii vinovate, implicări directe ale unor oficiali în politicile candidatului, ulterior preşedintelui Trump.
Mai nou, există discuţii despre implicarea unei bănci de stat ruse într-o investiţie tip Trump Tower, respectiv implicarea lui Donald Trump însuşi în tentativa de a încheia o anchetă FBI legată de fostul său consilier de Securitate, Michael Flynn, despre care s-a aflat că se pronunţase şi comunicase faptul că e sub ancheta FBI odată cu angajarea a la Casa Albă. Pentru a ieşi din impas, A fost desemnat un consilier cu statut de anchetator independent, fostul Director FBI Robert Mueller, pentru a ancheta cazul credibil, numire salutată de ambele partide în Congres.
Răzbunare politică, dispute politicianistă, răzbunarea sistemului pe Preşedintele neconvenţional care doreşte să distrugă corectitudinea politică ce încorsetează acţiunea şi opţiunile establishmentului American? Greu de concretizat astăzi această dispută, însă vedem cum, chiar de la început de mandate, Donald Trump merge pe drumul pe care a păşit deja Bill Clinton şi Richard Nixon.
Tema relaţiilor echipei de campanie a lui Donald Trump, ulterior echipei de consilieri ai săi, cu Rusia, în forme ilegitime, periculoase, dubioase, nepotrivite, discutabile, ilegale sau de-a dreptul de complicitate la spionaj şi înaltă trădare, este una recurentă la Casa Albă. Şi e un dosar care ameninţă să paralizeze activitatea Administraţiei Prezidenţiale în raporturile cu Rusia, fie prin lipsa de credibilitate, fie prin presiunea mediatică şi publică, fie prin elementele de percepţie publică în măsură să limiteze prestaţia şi opţiunile în această relaţie.
Episoadele vechi ale unei relaţii Administraţia Trump-Rusia au avut deja consecinţe nefaste. O comisie a Congresului are în prim plan această temă spre investigare, în timp ce FBI continuă propria investigaţie, mult mai profundă şi ţintită. Însă ultimele zile au adus în prim plan elemente şi mai complicate juridic şi imagologic, deoarece îl vizează direct pe Preşedintele Trump. Astfel încât deja în Congres se vorbeşte despre perspectiva de impeachment al preşedintelui dacă un memorandum al fostului şef al FBI Comey este găsit şi probează elementele relatate deja de presa americană. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.