Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Ponta primește niște lovituri de măciucă la imagine

revista presei

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit  despre efectele pe care le are asupra imaginii premierului dosarul în care sunt cercetați cumnatul acestuia și parlamentarul Sebastian Ghiță. „Ponta primește niște lovituri de măciucă la imagine. Când ești premierul României și sunt implicate într-o asemenea afacere, înțeleg chiar de deturnare de fonduri europene, mama, sora, cumnatul, așa ceva spune opiniei publice foarte mult. Nu poți să blochezi percepția într-o astfel de situație că Ponta e responsabil pentru membrii familiei sale, oricât ar spune: nu îl cunosc pe cumnatul, nu știu, nu are nicio șansă să se salveze în planul imaginii. Cetățeanul simplu, când aude de mama, sora, cumnata în firme: cum nu știai, cu atât mai mult cu cât erai președinte de partid, ai devenit premier. Într-o astfel de poziție, de la omul politic se cere mai mult decât de la un cetățean obișnuit,” a spus Cristian Tudor Popescu „Nu este deloc miloasă opinia publică cu un om politic”, a adăugat el. „În ce-l privește pe dl. Ghiță, aici lucrurile sunt și mai grave din punct de vedere al imaginii. E o situație similară, într-adevăr, cu situația Băsescu-Udrea. Și mai mult decât situația Băsescu-Udrea, PDL-Udrea, PSD-Ghiță-Ponta. Pentru că domnul acesta, Ghiță - nu știu, vedem în ce măsură e vinovat, e urmărit penal -, a tăiat și a spânzurat în PSD vreme de vreo doi și dacă i-ar fi reușit combinația să îl pună pe Victor Ponta președinte, la ora asta era șeful țării. Respiram din 2 în 2, la comanda dlui Ghiță, acum, dacă ajungea Victor Ponta președinte,”, a spus jurnalistul. „Când o astfel de persoană care a acces într-o asemenea poziție în PSD este cercetată pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, lovitura de imagine e nu numai pentru Ponta care l-a promovat, care a fost cu el, tâmplă fierbinte lângă tâmplă, în Dubai, ci și pentru PSD”, a adăugat el.

Evenimentul Zilei:

Astăzi, mai mult decât în orice altă perioadă, suntem în faţa unui moment crucial din pricină că ne pândesc două mari pericole. Primul pericol vine din contextul internaţional complicat în care ne aflăm. Rusia a intrat cu bocancii plini de noroi în Ucraina, ţine Ungaria tot mai aproape şi pare foarte fericită că în Grecia au ajuns la putere extremişti de stânga care ar putea împinge ţara afară din zona euro. Încep să se observe tot mai clar intenţiile lui Putin de a recăpăta control în Europa de Est şi încep să apară coincidenţe foarte ciudate în România.Al doilea pericol major pentru România vine din interior. Este vorba de cancerul care a slăbit şi Ucraina până când ţara vecină a ajuns o pradă uşoară pentru ţarul care visează la refacerea unul imperiu. Corupţia scoasă la iveală din toate partidele provoacă o frustrare uriaşă ce tinde să se transforme într-o criză morală majoră. O criză care ar putea avea efectele crizei economice din Grecia, unde publicul a ajuns să acorde încredere unor noi formaţiuni politice extremiste.Dacă politicienii care rămân în partidele curăţate de corupţi nu găsesc o cale să recâştige măcar o parte din încrederea publicului, România va ajunge un teren fertil pentru noi mişcări politice, capabile să genereze un scenariu similar cu cel din Grecia sau chiar mai rău. Evident, acest lucru se va putea întâmpla numai dacă publicul nu va înţelege exact miza bătăliei din 2016, în contextul expansiunii ruseşti.

RFI:

Grecia și celelalte state din zona euro par a se fi angajat într-un război de uzură, pornit de la situația financiară a Atenei. Cu datorii de peste 300 de miliarde de euro și cu destule reforme neduse la capăt, Grecia ar vrea o ușurare a poverii, în timp ce Eurozona pledează pentru continuarea în condiții de strictețe a planului de asistență financiară. Situația este complicată de discursul noilor guvernanți de la Atena, premierul Alexis Tsipras fiind unul din cei mai vehemenți critici ai instituțiilor finanțatoare internaționale. Poate că nu a fost o surpriză prea mare încheierea fără un acord a discuțiilor din cadrul Eurogrupului. Pozițiile erau cunoscute, dar nu se știa care este gradul de flexibilitate al fiecărui participant la discuții. Până la urmă s-a dovedit că nimeni nu e dispus să cedeze, ba chiar a apărut un ultimatum dat Atenei. Astfel, preşedintele grupului statelor din zona euro a fost mai mult decât hotărât când a cerut Greciei să accepte prelungirea actualului program internaţional de asistenţă financiară. Ba chiar, a plusat el, Atena are termen până vineri pentru a accepta condiţiile şi a anunțat, tot vineri, o nouă reuniune a miniştrilor de finanţe ai statelor din zona euro. Reacția Greciei a fost în ton cu declarațiile anterioare ale liderilor de la Atena - oferta făcută de miniştrii de finanţe ai statelor din zona euro, de a prelungi programul internaţional de asistenţă financiară, este ”absurdă şi inechitabilă”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.