Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ANI nu e de glumit! Un primar nu mai poate candida după ce a pierdut un proces

judecator justitie

Cu ANI nu e de glumit! Un primar nu mai poate candida după ce a pierdut un proces

Tribunalul Prahova a respins, duminică, definitiv candidatura primarului comunei Târgşoru Vechi, Nicolae Drăgan, care, în luna martie, a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, scrie Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a admis, vineri, cererea având ca obiect "contestaţie la legea electorală", formulată de PNL Prahova împotriva hotărârii emise de Biroul Electoral de Circumscripţie Târgşoru Vechi privind admiterea propunerii PSD de candidatură pentru funcţia de primar al comunei a lui Nicolae Drăgan.

"Respinge propunerea de candidatură pentru funcţia de primar al Comunei Târgşoru Vechi a numitului Drăgan Nicolae, propunere înregistrată sub nr. 1 din data de 19.04.2024, formulată de Partidul Social Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024", arată sursa citată.

Decizia a fost contestată de primar şi de către Biroul Electoral de Circumscripţie, acţiunea fiind respinsă, duminică, de Tribunalul Prahova

"Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a apelantului Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 95 Târgşoru Vechi. Respinge ca nefondat apelul formulat de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 95 Târgşoru Vechi. Admite excepţia tardivităţii formulării de către apelantul Drăgan Nicolae a motivului privind recalificarea cererii de intervenţie. Constată că a intervenit decăderea apelantului din dreptul de a formula alte motive de apel. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale active a apelantului Drăgan Nicolae. Respinge ca neavenit apelul formulat de apelantul Drăgan Nicolae. Definitivă", este decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Primarul de la Târgşoru Vechi s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât, potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 - 2020, a semnat cu menţiunea "bun de plată" facturi emise de societatea în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, precum şi de societatea în cadrul căreia mama acestuia a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

"De asemenea, în baza Hotărârii CL din data de 28 mai 2019, Primăria comunei Tîrgşoru Vechi (reprezentată prin Drăgan Nicolae - primar, în calitate de vânzător) a încheiat la data de 19 septembrie 2019 un contract de vânzare - cumpărare cu societatea comercială în cadrul căreia fiica acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (în vigoare până la data de 05.07.2019) şi art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G 57/2019 (în vigoare începând cu data de 05.07.2019)", arată ANI.

Drăgan a contestat raportul ANI, însă a pierdut acest proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.