Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce noutăţi îi aşteaptă noua sesiune parlamentară pe deputaţi

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI

Deputatii revin la lucru de luni, ca noutate, în programul acestei sesiuni, urmând sa apara 'ora prim-ministrului' si 'ora ministrului'.

Camera Deputatilor a fost convocata în prima sesiune ordinara a anului 2015 în ziua de luni, ora 14,00, informeaza un comunicat de presa al Camerei.
Potrivit sursei citate, în aceeasi zi, Biroul permanent al Camerei Deputatilor se va întruni, începând cu ora 13,00, pentru a-si desemna noua componenta, respectiv vicepresedintii, secretarii si chestorii acestui for.
Dupa ce îsi aleg noua conducere si o voteaza în plenul Camerei, deputatii vor mai avea pe ordinea de zi un raport referitor la deputatul liberal Petre Roman.
'În sedinta de plen de luni, înainte de ora prim-ministrului, vom lua act de încetarea mandatului domnului Petre Roman. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca pâna atunci sa faca un raport pe acest subiect', a declarat Valeriu Zgonea, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor.
Potrivit presedintelui Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, sedinta pentru discutarea cazului Petre Roman va avea loc luni, în jurul orei 14,00, înainte de sedinta plenului. ANI a informat pe 12 ianuarie ca raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare.
Tot luni, de la ora 18,00, deputatii vor avea parte de o noutate în activitatea lor, si anume 'ora prim-ministrului'. Mai exact, premierul Victor Ponta va veni, în plenul Camerei, pentru a prezenta prioritatile Guvernului pe care îl conduce.
Potrivit anuntului facut de Valeriu Zgonea, 'ora prim-ministrului' se va repeta în prima zi de luni a fiecarei luni din sesiune.
În celelalte zile de luni, din fiecare luna, se intentioneaza introducerea 'orei ministrului'.
'Celelalte zile de luni vor fi dedicate ministrilor, liderii opozitiei vor propune audierea, în 'ora ministrului', a unui ministru si vor stabili tema, iar liderii arcului guvernamental vor propune dezbatere pe diferite teme unui ministru. Astfel, în celelalte trei saptamâni ale unei luni vom avea audierea, în ora ministrului, a cel putin doi ministri', a precizat presedintele Camerei Deputatilor.
Pentru sesiunea parlamentara, care începe luni, deputatii au printre cele mai importante prioritati legislative proiectul legii privind falimentul personal, care este înca în dezbateri la Comisia juridica, si pe cel privind reconversia creditelor, care este în dezbatere în Comisia de buget.
Alte prioritati legislative propuse de partidele parlamentare sunt îmbunatatirea cadrului legislativ referitor la etapele preliminare începerii executarii silite, cresterea alocatiilor pentru copii, extinderea reducerii TVA la produsele alimentare de baza.
Parlamentarii vor mai avea ca sarcina în aceasta sesiune, printre altele, modificarea legilor electorale, a legii privind partidele politice, a legii privind finantarea partidelor politice si modificarea Constitutiei, toate acestea urmând a se realiza de catre Comisia comuna pentru Cod electoral si Comisia comuna pentru modificarea Constitutiei.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.