Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Elon Musk la butoane, Twitter limitează accesul lui Vladimir Putin pe rețea: Moscova a reacționat rapid

Freepik.com
Twitter

Elon Musk se alătură Consiliului de Administrație al Twitter, mișcare care ar putea să-i sporească influența asupra platformei de socializare și care vine la o zi după ce s-a aflat că a devenit cel mai mare acționar individual al companiei.  Tot marți au apărut informații despre decizia Twitter de a limita conținutul de la peste 300 de conturi oficiale ale guvernului rus, inclusiv cel al președintelui rus Vladimir Putin, informează BBC. Conturile nu vor mai fi recomandate în cronologie, notificări sau în altă parte a site-ului, a spus Twitter.

Conturile au fost anterior criticate pentru răspândirea dezinformării în timpul războiului din Ucraina, dar, spre deosebire de tweet-urile de la instituțiile mass-media afiliate statului rus, ele nu au fost anterior supuse unei moderari specifice de către Twitter.

Compania a spus că va lua măsuri împotriva oricărei țări care „restrânge accesul la internet deschis în timp ce acestea sunt implicate într-un conflict armat”.

Ministerul rus de Externe a cerut platformei americane Twitter să restabilească accesul la publicație pe contul oficial al departamentului în limba engleză, unde au fost postate tezele declarației Ministerului rus al Apărării cu privire la evenimentele din orașul ucrainean Bucha.

"Solicităm rețelei de socializare americane să restabilească imediat accesul la această publicație. Este necesar să excludem o abordare părtinitoare a moderării conținutului resurselor sale în viitor", a declarat ministerul rus de Externe într-un comunicat transmis marți, citat de Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.