Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele înțelegerii Dăncilă - Juncker - Timmermans / SURSE

dancila timmermans juncker dancila timmermans dancila

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, care „au salutat abordarea europeană” a lui Dăncilă.

Dăncilă le-a promis oficialilor europeni că orice discuție pe justiție în România va porni abia după consultarea în prealabil a Bruxelles-ului, au spus surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

La București, Dăncilă a zis public că discuția pe justiție s-a închis, dar la Bruxelles premierul le-a garantat lui Juncker și Timmermans că mai pot apărea modificări dar este exclus să mai afle din presă despre intenții ale Guvernului.

Sursele citate spun că este adevărat că Dăncilă nu s-a întors de la Bruxelles cu un 'to-do-list' pentru că s-a dus deja cu lista făcută de acasă.

O temă sensibilă este secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție și în urma discuțiilor s-a lansat posibilitatea să apară modificări importante legate de SIIJ, mai spun sursele citate.

O altă concluzie de la întâlnire este că modificări la legislația penală se vor face doar în Parlament și fiecare punct va fi discutat și cu experții europeni înainte de adoptare, au mai spus sursele citate.

De asemenea, Dăncilă a promis că se va asigura că se vor face toate modificările posibile astfel încât România să scape de MCV.

Citește și: ALERTĂ - Paul Stănescu joacă tare înainte de CEX: 'Nu e vid de putere în PSD!' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.