Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a comentat primăriţa Parisului violențele care au cuprins capitala Franței

captură TV
franta violente suporteri

Primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, susţinătoare a mişcării sociale împotriva reformei pensiilor în Franţa, a condamnat vineri "violenţele care deturnează atenţia", informează AFP, conform Agerpres.

"Manifestaţia, care s-a derulat bine, a avut o turnură extrem de violentă şi îngrijorătoare", a declarat primăriţa de stânga, vineri, la finalul unei reuniuni a celulei sale de criză asupra mişcării sociale şi consecinţelor sale.

Numeroase violenţe şi ciocniri cu forţele de ordine au marcat protestele împotriva reformei pensiilor, joi, la Paris, înainte de a se transforma în mulţimi "dezorganizate" timp de o bună parte a serii, în jurul cartierului Operei.

Potrivit ministrului de interne francez Gerald Darmanin, 140 de focuri au fost înregistrate joi în capitală, declanşate majoritatea de la pubele ce nu au putut fi golite, din cauza grevei gunoierilor şi salariaţilor de la incineratoarele de deşeuri.

Joi, 9.600 de tone de gunoaie zăceau pe trotuarele pariziene, un volum în linii mari stabil de o săptămână, în pofida restricţiilor ordonate de prefectura poliţiei.

Încăpățânarea lui Macron

"Condamn aceste violenţe, pentru că ele deturnează atenţia de la un subiect asupra căruia converg o imensă majoritate de francezi, anume a cere retragerea legii asupra pensiilor", a declarat Anne Hidalgo, lansând un "apel la calm".

Ea a criticat "încăpăţânarea preşedintelui Republicii de a dori să treacă în forţă" reforma. Discursul lui de miercuri "nu a făcut decât să agraveze situaţia", opinează Hidalgo.

Fosta candidată socialistă în alegerile prezidenţiale este acuzată de opozanţii săi, dar şi de unii comercianţi, că nu face tot posibilul pentru a limita impactul acestei greve pe care ea o susţine.

Anarhie

Protestatarii supăraţi pe preşedintele Emmanuel Macron şi pe planul său de creştere a vârstei de pensionare s-au încăierat joi cu poliţia, au aruncat cu sticle incendiare, pietre, petarde şi artificii, au vandalizat magazine, au blocat accesul la un terminal de aeroport, s-au aşezat pe şinele de tren, iar atmosfera a devenit deosebit de tensionată în cursul serii la Paris, unde şi-au făcut apariţia grupuri de anarhişti violenţi, informează news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.