Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost la protestul în care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea

unnamed (1)

Aproximativ 100 de persoane, dintre care 10% jurnaliști, erau adunate duminică, în jurul orei 14:00, la Fântâna de la Piața Universității pentru a participa la protestul prin care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea. Manifestare organizată pe Facebook, unde numărul celor anunțați inițial era undeva la aproximativ 2.500. Însă pasul din mediul virtual spre cel real s-a dovedit și de data asta greu de făcut.

Unii strigau, alții observau, în timp ce câțiva purtau pancarte prin care cereau demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Jandarmii erau pregătiți, dar nu stăteau la vedere, ci erau aproape de sediul Ministerului Afacerilor Interne.

De la portavoce s-a auzit la un moment dat vocea lui Claudiu Crăciun care striga: România!, iar corul de participanți îi răspundea: Trezește-te! Unii păreau stingheri,  alții conversau în timp ce trecătorii se uitau nedumeriți. Din grupuri se mai auzeau comentarii: S-au adunat oamenii care se adună de obicei la acest gen de proteste!

unnamed

Numărul protestatarilor s-a înmulțit, iar în jurul orei 16:00 s-a plecat în coloană spre Palatul Victoria. Estimarea PoliticScan este de aproximativ 800 de persoane, deși sunt voci care susțin că erau 1.000. Însă, cel puțin pe cei pe care i-am văzut venind spre Piața Victoriei, nu erau mai mulți de 800.

Printre pancarte s-a remarcat una ”Mareșal Plagiatorus, oferă sclavilor privilegiul de a muri cu obedință pentru interesul național al mafiei securist politice”, în timp ce mulțimea striga "Oprea, demisia, s-a murit din vina ta" - "Oprea face crime Ponta îl susține”.

După vreo 30 de minute de strigat în fața Palatului Victoria protestatarii s-au întors spre centrul orașului, pe Calea Victoriei.

unnamed (3)

Între timp, președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care le-a cerut premierului Victor Ponta și vicepremierului Gabriel Oprea să dea lămuriri.

Momentan declarațiile se lasă așteptate. Presiunea care s-a creat în primele zile în online nu s-a transferat cu aceeași intensitate și în realitate. Cei în cauză nu simt presiunea socială suficient de puternică. S-a mai întâmplat așa. În vară, într-o zi de vineri când aproximativ 200 de persoane s-au strâns în fața Palatului Victoria să îi ceară demisia lui Victor Ponta. Cererile și revolta lor nu au contat. Ponta este încă premier.

Rămâne de văzut dacă vocile a celor aproximativ 1.00o de persoane vor reuși să îl facă pe Gabriel Oprea să plece. Sau poate pentru vicepremier și colegii politicieni este doar o mică situație de criză, care va fi dată uitării, pentru că nu-i așa că scena politică românească e capabilă să furnizeze crize multe, care să acopere adevăratele probleme?!?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.