Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum alegem înghețata?

inghetata

Ne este tot mai greu sa gasim in magazine produse naturale, fara coloranti, conservanti sau alte adaosuri periculoase. Si cum sezonul inghetatei este chiar acum, e bine sa stim cum sa ne alegem un produs cat mai natural, mai ales daca-l dam si copiilor.

In urma compararii mai multor produse de pe piata, s-a ajuns la o concluzie trista: majoritatea sunt pline de chimicale. Nu ne-am asteptat niciun moment la o compozitie „curata", fara ingrediente obtinute artificial, dar banuiala a fost confirmata. 
Cele mai uzitate E-uri din inghetate sunt: E 407 (caragenan), E 410 (guma de carruba), E 412 (guma guar) si arome. Caragenanul este un agent de ingrosare care, desi natural, nu poate fi digerat in tractul digestiv, manifestand efect toxic ce poate provoca ulcer si cancer. Guma de carruba trebuie consumata cu moderatie pentru ca in doze mari poate avea actiune laxativa si provoca alergii. Si guma guar trebuie evitata deoarece produce balonari, greata, crampe, alergii eczeme.

Cu un astfel de arsenal de E-uri, credem ca v-am convins sa cititi cu atentie etichetele inghetatelor. Si pentru ca aproape toate tipurile de inghetata de pe piata au in compozitie aditivii amintiti, nu ne ramane decat sa le consumam in cantitati mai mici. Doar de pofta.

Sfat: Faceti-va inghetata in casa, cel mai usor din iaurt simplu in care adaugati fructe zdrobite, dar si miere de casa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.