Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum dirijează UDMR Parlamentul României în scopuri autonomiste

Pentru a se ascunde în spatele principiului ce nu este interzis este permis, UDMR a manevrat votul de la Senat împotriva legii mele care interzicea autonomia teritorială și orice formă de secesionism (textul AICI). În felul acesta, efortul autonomist al UDMR și al celorlalte partide maghiare rămâne liber de sancțiuni, iar poarta e larg deschisă oricărei inițiative de acest fel. UDMR are pe pagina sa oficială proiectul de lege al autonomiei teritoriale și se va folosi de el în viitoarea campanie ca să treacă pragul electoral pentru că nu are ce altceva să le ofere etnicilor maghiari, deși a stat atâta vreme la guvernare. Era așadar esențial ca fărâmițarea statului român să nu fie interzisă expres prin lege pentru că rămâneau fără obiectul muncii.

UDMR manevrează partidele vechi cu cele circa 30 de voturi ale sale din Parlament, echivalentul celor 30 de arginți ai lui Iuda. În perspectiva pierderii guvernării de către PSD și a ascensiunii la Palatul Victoria a PNL-ului, cei 30 de arginți ai UDMR valorează cât orice trădare de țară. Așa se explică votul aproape unanim al partidelor vechi pentru respingerea legii care interzice autonomia teritorială (lista rușinii se găsește AICI).

UDMR a salutat printr-un comunicat oficial emis numai în limba maghiară victoria autonomistă din Senatul României. Presa din Ungaria a celebrat și ea învingerea statului român și uite așa Senatul s-a făcut părtaș la dezvoltarea separatismului maghiar din Transilvania. Este șocant să vezi partidele vechi românești vânzându-și țara pentru niște voturi care să le mențină sau să le aducă la ciolan. Și mai șocant va fi când vom vedea ce vor întreprinde mișcările separatiste maghiare acum că Legislativul României le-a dat liber la acțiune. O undă verde ca steagul maghiar care tronează în Transilvania și care bucură nu numai Ungaria, refugiul corupților din UDMR și sprijinitoarea de facto a secesionismului, ci, atenție, și Rusia.  Apropo de steagul maghiar, Senatul a respins în aceeași zi de 25 februarie nu doar legea împotriva autonomiei teritoriale, ci și o altă lege pe care am propus-o, cea a interzicerii steagurilor cu caracter etnic (textul proiectului AICI), cu aceeași majoritate a trădării (votul AICI).

Probabil senatorilor le place cum arată Transilvania împânzită de steaguri străine, iar cum steagul este simbolul suveranității, mai departe vă las pe voi să înțelegeți cui a servit votul din Senat...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.