Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îi aruncă tehnoslugile lui Cioloş la gunoiul istoriei pe fraţii noştri basarabeni

Avem un Guvern minunat şi birocrat, o armată de conţopişti pentru care spiritul naţional, patriotismul, supravieţuirea României  şi dezvoltarea ei istorică reprezintă numai un muşuroi de vorbe goale. Ceata lui Cioloş spune că va guverna un an, ca să fie bine, să nu fie rău. Minunat, să vedem dar, pentru acest an, ce se are în vedere vizavi de evoluţia Republicii Moldova, cum avem noi, cioloşii, grijă de fraţii noştri, basarabeni.

Conform stăpânului cioloşilor, boss-ul de la Cotoceni, care n-a fost de acord să oferim un ajutor Basarabiei, deci nu a promulgat legea care stipula un sprijin de 100 de milioane de euro, nici programul de guvernare conţopist nu dă doi bani pe fraţii noştri de peste Prut. În cazul lui Johannis, treaba este destul de simplă, ori a primit un telefon de la femeia de serviciu a doamnei Merkel , ori a făcut un pic de exces de zel, ca să arate Berlinului că ştie să facă sluj când e vorba de înţelegerea ruso-germană care include şi păstrarea Basarabiei în raza de influenţă a Kremlinului. Dar Cioloş şi prietenii conţopişti n-au ei o leacă de sânge românesc, sau le-a sucit minţile........

Încă nu ştim, dar vom afla foarte curând. Cine ştie, ştie……. :)

Pe scurt, în Programul de Guvernare cioloşian există numai trei fraze referitoare la Basarabia. Una zice aşa: “Continuarea activă a eforturilor de promovare şi susţinere, prin acţiune fermă şi cuprinzătoare, a aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova pe baza continuării consecvente şi responsabile a procesului de reformă profundă în spirit european de către autorităţile de la Chişinau”. Frumoase vorbe, dar cum vom face noi aşa fapte bune, dacă nici ajutorul ăla amărât de 100 de bulioane de euroi nu l-am dat?

Aaaaa, ştiu, vom da acatiste, nu-i aşa Julien? Bine măcar că nu continuăm pasiv :)

O a doua frază zice aşa: “Promovarea activă a obiectivului de transformare a vecinătăţii României, atât în Balcanii de Vest, dar mai ales în vecinătatea estică într-o zonă democratică, de stabilitate, prosperitate, securitate şi predictibilitate”. Hai că-s daţi încolo birocraţii ăştia când vine vorba de a exprima înalte ţeluri. Nici aici nu aflăm cum, dar ţinând cont că juma de Guvern este alcătuit din agenţi, ai altora, desigur, ar trebui adăugat undeva: “prin metode specifice”. Ca să fie mai groasă perdeaua de fum după care nu faceţi nimic. Nimic pentru Ţară, adică.

Singura frază care are o oarecare noimă este aceasta: Continuarea interconectării sistemelor naționale de transport energie electrică și gaz natural cu Republica Moldova și celelalte state vecine”. Şi gata. Gata cu Basarabia. Ce atâta zarvă, ce unionism, care Alba Iulia? Cred că în loc de “ne gudurăm pe lângă” Iohannis, va trebui să adoptăm o nouă formulă: “ne cioloşim pe lângă” …….

Dragii mei, dacă ai un frate mai mic, oare nu este de la sine înţeles că trebuie să-l ajuţi când este la greu, fie că este el schiop, ciung, sau hoţ? Şi nu cu mult mai trebuie fratele ajutat atunci când, din voinţa altcuiva, el nu poate avea viaţa pe care şi-o doreşte?

Măcar atât putem şi noi citi din legea sângelui.

Şi ce face fratele mai mare în acest incredibil caz de indiferenţă istorică? Pentru un an, se gândeşte la ceva energetic, mai mult gaze.

Să nu-ţi crape, Cioloş, obrazul de ruşine, bre, românule? Te pleci şi tu pactului Berlin–Moscova, ca să nu tulburi somnul “şefului cu fustă al Europei Unite”?

Oameni buni, pentru conţopiştii atârnători la ordinele lui Johannis, Basarabia nu e o prioritate, la 25 de ani de la dărâmarea Zidului Berlinului, zidul de pe Prut, invizibil, ne rupe Ţara ilegal şi samavolnic.

Să-ţi fie ruşine Dacian Julien Cioloş!

Ninel PEIA

Deputat PSD Ilfov

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.