Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îți dai seama `dintr-o privire` de starea unei mașini de închiriat, înainte să pleci la drum?

stiripesurse.ro
inchiere masini rent-a-car

Să închiriezi o mașină poate fi soluția ideală pentru cei care au de parcurs un drum lung, cei care vor să viziteze diferite obiective turistice din țară ori pentru persoanele care vizitează România pentru o perioadă limitată. Cu ajutorul unui autoturism închiriat, oricine se poate bucura de toate beneficiile aduse de deținerea propriului autovehicul.

Dacă te afli într-o astfel de situație, este normal să fii puțin sceptic la început și să îți dorești să afli cât mai multe despre acest subiect. Înainte de orice, este indicat să apelezi la o firmă de încredere, cu experiență în domeniu care să ofere atât masini de inchiriat de calitate, cât și servicii ireproșabile.

Atunci când alegi să colaborezi cu o firmă care oferă servicii de tipul rent-a-car, este important să verifici câteva aspecte înainte de a porni. Descoperă, în cele ce urmează, care sunt criteriile pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere!

content-image

-       Starea actuală a mașinii

Unul dintre principalele aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vine vorba de mașini de închiriat este reprezentat de starea actuală a mașinii pe care o primești. Verifică dacă funcționalitățile și componentele promise în contract sunt prezente și fii atent la eventualele daune. Pentru un plus de siguranță, poți fotografia exteriorul și interiorul mașinii, precum și kilometrajul sau nivelul de ulei.

Caracteristicile și comenzile specifice mașinii sunt importante. Înainte de a porni la drum, verifică diferite funcționalități, precum frânele, luminile, ștergătoarele, GPS-ul și altele. În cazul în care observi anumite probleme, semnalează-le companiei de rent-a-car.

-       Reviziile și asigurarea

Mașinile puse la dispoziție trebuie să aibă toate reviziile la zi. Indiferent de autoturismul ales, asigură-te că roțile sunt aliniate corect, că au destulă presiune și că uleiul a fost schimbat corespunzător.

La fel de importantă este și asigurarea de care beneficiază autovehiculul. Pentru maxim de confort, este indicat să optezi pentru mașini de închiriat care dispun atât de RCA, cât și de CASCO. Află care sunt riscurile acoperite de asigurarea mașinii – de cele mai multe ori, aceasta nu include parbrizul, anvelopele, yalele, oglinzile sau cheile autovehiculului.

-       Roata de rezervă

Orice mașină trebuie să dispună de o roată de rezervă. Atunci când colaborezi cu o companie care oferă mașini de închiriat, asigură-te că roata se află în portbagaj și că este umflată. De asemenea, este recomandat să verifici dacă autovehiculul dispune de instrumentele de care vei avea nevoie în cazul în care faci pană și trebuie să schimbi roata.

-       Informații despre cum procedezi în cazul unui accident

Șoferii cărora li se întâmplă să ia parte la un accident în timp ce conduc mașini de închiriat sunt nevoiți să acționeze într-o manieră aparte. Indiferent dacă se pierde cheia ori dacă apare o defecțiune, clientul trebuie să știe în avans care sunt politicile companiei și cum trebuie să procedeze pentru a remedia problema. Totodată, este important să te asiguri că în mașină există o trusă de prim ajutor, aspect obligatoriu, specificat și în Codul Rutier.

Ține cont de aceste aspecte și poți fi sigur că vei avea parte de cea mai bună experiență, alături de mașina care te va duce oriunde dorești!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.