Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum joacă în PNL, candidatul Băsescu?

Simplu: 1. Îl poate ruga pe Rareș Bogdan să-i acorde susținere puternică lui Nicușor Dan, nu doar pentru că o "infuzie" de declarații politice din partea lui RB(cel mai bun comunicator PNL) ar ajuta enorm.

2. În ultima săptămână, Băsescu, dacă nu este favorit în sondaje, își va pregăti retragerea.

3.Nicușor Dan va căpăta funcția de primar, datorită campaniei lui RB, cât și omului politic Băsescu.

Ce câștigă Băsescu?

1. Se retrage din cursa pentru primărie, în glorie, fără să piardă bătălia politică, lăsând loc pentru altul mai tânăr: Nicușor Dan, iar oamenii vor aprecia gestul. La rândul său, va putea folosi scuza momentului Stolojan, iar gestul de retragere va fi considerat o achitare de datorie morală față de dreapta românească. Nicușor Dan va deveni primar general, beneficiind de același "moment" de care a beneficiat și Băsescu pentru a deveni nr.1 în statul român.

2. PMP va intra în Parlament lejer, pragul de 5%, doar naivii vor considera că nu va mai fi atins.

3. Băsescu, sub atenta supraveghere a președintelui Iohannis, va pregăti cu premierul Orban, cu primarul PMB și cu prim-vicepreședintele PNL, viitorul Președinte al Senatului și al doilea om în stat, viitoarea fuziune a PNL cu PMP, rezultatul fiind un partid de dreapta românesc, probabil, partidul PPE cel mai votat dintr-un stat european, cu un viitor Guvern monocolor, la scurt timp după alegerile parlamentare!

Ce câștigă RB?

1. Mare parte din campanie o va duce cot la cot cu Nicușor Dan, motiv pentru care va atrage simpatia publicului, va fi primul "bruxellez" care va reuși să dea mâna cu alegătorii sau cei mai mulți dintre aceștia, iar în partid, va reuși să-și consolideze poziția de la critic pe tușă la critic care aduce voturi.

2. După alegerile locale, RB își va pregăti candidatura la alegerile parlamentare, pe care le va câștiga, furând deja startul, indirect, prin participarea la alegerile locale. 3 RB va intra la Senat, unde va obține lejer funcția de președinte al Senatului. USRPLUS, mai exiști?

O Analiză de Aurelian Mihai, deputat diaspora 2012-2016

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.