Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să alegi pachetul de găzduire web pentru o afacere online

web afacere online

În condițiile în care există în România, conform ANCOM, 5,1 milioane de linii fixe de internet și 19,9 conexiuni de internet mobil (date valabile la finalul anului 2018, probabil depășite de realitatea anului 2019), este imens potențialul afacerilor al căror canal de vânzări (sau cel puțin marketing) este reprezentat de mediul online. Pentru antreprenori, business-uri precum lansarea unui magazin online reprezintă tentanții majore, destul de simplu de realizat din punct de vedere al investițiilor, dacă facem comparație cu o afacere clasică. Însă nu doar mediul e-commerce este pe val. Pe internet există potențial și pentru a promova afaceri clasice, din mediul offline, căci românii petrecut tot mai mult timp online, acolo se informează și tot acolo iau multe decizii legate de consum, de alegerea anumitor furnizori de produse și servicii.

Oricine știe că prezența online a unei afaceri presupune un site web. Desigur, internetul oferă astăzi inclusiv resurse din sfera socială, pe platforme ca Facebook, Instagram sau YouTube, însă pentru a dezvolta corect și complet potențialul unei afaceri online este nevoie de o acțiune care să asigure independența: un website realizat, dezvoltat și administrat exact așa cum dorește antreprenorul / managementul companiei, după propriile nevoi, după propria viziune de business.

Deși pare un element simplu, alegerea unui pachet de găzduire web pentru o afacere online nu este un gest la întâmplare. Dacă domeniul web poate fi în principiu ales de la orice furnizor acreditat (va fi vorba doar de alegerea unui vânzător), serviciul de hosting este vital pentru sănătatea prezenței peinternet a companiei. Înainte de orice, trebuie ales un provider capabil să ofere, dincolo de soluțiile tehnice potrivite, servicii premium precum suport tehnic real permanent, adică 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Garanția de uptime este un alt element de care trebuie ținut cont - ai nevoie de cel puțin 99,9%, de preferat chiar 99,99% timp online asigurat pentru website-ul tău, pentru că nu îți permiți să fii offline atunci când există clienți care ar putea cumpăra produsele sau serviciile tale.

Citește și: Tragedie - Un avion s-a prăbușit în Ontario; au fost înregistrate decese / FOTO

Prin afacere online, cele mai multe persoane se gândesc la e-shop-uri, magazine care vând în mod direct pe internet, de obicei produse din fel de fel de nișe - de la mobilă la fashion, de la alimente la produse pentru animale de companie, de la cărți la cosmetice, de la electro IT la articole pentru casă și grădină și exemplele pot continua cu orice tip de produse din retailul clasic. Mai nou, cam orice se poate comanda online, iar o nișă de top sunt magazinele online de accesorii cu preturi mici. Multe alte servicii se pot vinde online - fie că este vorba despre o vânzare propriu-zisă, fie că este vorba despre o informare urmată de vânzare la fața locului sau comandă telefonică (de exemplu spălare covoare, service auto, servicii de cosmetică etc.).

Un magazin online sau un alt website consumator de resurse semnificative ar trebui să aleagă soluția reprezentată de servere dedicate. Costul este ceva mai mare decât găzduirea shared (potrivită website-urilor de prezentare, cu conținut mai redus), dar resursele sunt oferite în totalitate și nu depind de alte website-uri de pe serverul respectiv. Pentru website-uri cu mult trafic se poate alege de asemenea un server virtual VPS, cu sistem de operare Linux sau Windows. Pentru un plus de performanță (timpi de răspuns mai rapizi), s-ar putea opta pentru arhitectură cloud bazată pe SSD.

Administratorii de magazine online pot să opteze și pentru pachete de găzduire Magento. Există de asemenea pe piață pachete de găzduire Joomla sau Drupal, în funcție de tehnologia utilizată pentru platforma de administrare. Pentru bloggeri și proiecte de publishing, o opțiune indicată ar fi un pachet de hosting Wordpress, conceput special pentru celebra platformă care permite flexbilitate majoră și resurse complexe fără costuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.