Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să alegi un ATV potrivit

stiripesurse.ro
ATV

Vom fi primii care recunosc: un ATV nu este deloc ieftin, cele mai scumpe dintre ele ajungând până la câteva zeci de mii de euro. În plus, piața este plină ochi de branduri și modele, unele mai faimoase, altele mai obscure, unele mai ieftine, altele mai scumpe, cu motoare de toate mărimile, suspensii diverse, sisteme de transmisie care de care mai avansate și colecții impresionante de tehnologii ultra-moderne. Adăugați și faptul că același model de ATV poate fi echipat cu șa de o persoană sau de două, precum și dotările opționale și variantele de omologare și putem trage cu ușurință concluzia că avem de a face cu atât de multe alegeri încât chiar și veteranii se găsesc adesea întrebându-se „Care?”.

Din acest motiv îți propunem o listă scurtă de teme de gândire potrivite oricui dorește să cumpere un ATV nou dar nu știe de unde să înceapă.

1. Pentru ce îl folosim?

Vremurile în care ATV-ul era un vehicul generic pentru lucru și distracție în off road sunt demult apuse. Majoritatea modelelor de acum sunt specializate și adaptate unui anumit tip de sarcină. Este dificil să compari un Yamaha Kodiak, un adevărat „cal de povară”, cu un Can-Am Renegade construit pentru distracție și senzații tari. Ba chiar și în cadrul acestor două categorii de bază, utilitar sau recreațional, avem sub categorii: spre exemplu, un ATV de mud riding (pilotare prin noroi) va avea o serie de modificări la nivelul admisiilor pentru a preveni înecarea motorului.

Practic, orice decizie de a cumpăra un ATV trebuie însoțită de o evaluare onestă a obiectivelor tale. Vrei sa fugi cu el pe munte și să ai acces pe cele mai dificile trasee? Vrei sa îl folosești pentru vânătoare sau pescuit? Ori îți trebuie un partener de muncă solid și de încredere care să poată tracta și transporta lucruri de colo până colo în preajma gospodăriei sau la cabană? Cu puțină muncă de cercetare poți găsi cu ușurință păreri si recenzii despre întrebuințarea potrivită a fiecărui model, cu condiția să decizi din timp ce vrei.

content-image

2. Unde îl folosim?

Este necesar să decizi și pe ce teren te aștepți să îl folosești. Dacă va rula pe drumuri ușoare și drepte, atunci practic ai putea renunța chiar și la tracțiunea 4x4 sau la servodirecție. Pe de altă parte, dacă urci pe munte sau pe teren bolovănos, ori te gândești să înfrunți nisipul deșertului sau să te afunzi în noroi, atunci un vehicul specializat este mult mai potrivit și va trebui să ții cont și de sistemele electronice de control incluse.

3. Ce buget avem?

Deși poate părea evident, trebuie să vă atragem atenția că variantele disponibile sunt atât de diverse din punct de vedere al prețului încât se poate găsi ceva pentru toate buzunarele și bugetele. O privire rapidă pe ATVRom care este probabil cel mai serios dealer de acest fel din țară ne arată că modelele pornesc de la puțin peste 3000 de EUR și ajung până la 16500 EUR pentru un Can-Am ultra-performant și bine echipat. Sigur, mai scump nu înseamnă neapărat mai bun, iar mai bun nu înseamnă întotdeauna mai potrivit așa că sugestia noastră este să cercetați cu atenție profilul fiecărui model și dotările incluse în preț, apoi să vă gândiți critic dacă se potrivește nevoilor dumneavoastră.

content-image

Referitor la specificații, puteți oricând să vă adresați experților ATVRom pentru sfaturi și explicații – am vorbit cu ei, sunt mai mult decât încântați să dea o mână de ajutor, dar pentru început sugerăm să țineți cont de specificațiile motorizării și de calitatea suspensiilor, iar mai apoi de sisteme electronice de asistență. Există și un număr mare de forumuri de profil (vezi spre exemplu atvforum.ro) și pagini de Facebook unde ceilalți pasionați te vor putea ajuta să iei cea mai bună decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.