Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi VREMEA în weekend! Anunț de ultimă oră de la meteorologi

alerta meteo

Meteorologii anunță, pentru acest final de săptămână, vreme deosebit de caldă, cu temperaturi care vor depăși cu 10 grade, în majoritatea zonelor țării, media normală a lunii octombrie. Încălzirea vremii se va resimți și în zonele montane, mai puțin pe litoral.

După câteva zile în care în majoritatea regiunilor din țară au fost înregistrate temperaturi scăzute, intensificări ale vîntului și izolat precipitații sub formă de ninsoare, meteorologii anunță o încălzire bruscă a vremii.

"Se încălzește foarte mult, sâmbătă deja o să avem o vreme deosebit de caldă, maxime 17 până la 25 de grade Celsius, iar duminică va continua încălzirea ușoară. Ajungem la maxime de la 19 la 27 de grade izolat. Temperaturile medii vor fi între 21 și 26 de grade Celsius în țară, vreme deosebit de caldă. Temperaturile sunt cu 8-10 grade mai ridicate față de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal. Și minimele cresc, undeva între 7 și 17 grade, doar în depresiuni mai pot coborî până la 2 grade Celsius. Și temperaturile minime sunt peste normă, este foarte cald și ziua și noaptea. Ca aspect, vremea este frumoasă, sâmbătă pot apărea înnorări în partea de nord a țării și izolat ploi slabe, la fel spre seara și noaptea de duminică spre luni, o să avem în vest și nord-vest ploi slabe și cu caracter izolat", a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Serialul Las Fierbinți, ironie MAXIMĂ pentru PSD și Dragnea: Giani merge la miting împotriva 'statului paurel'/ VIDEO

Se vor înregistra temperaturi ridicate în cele mai multe zone din țară. La munte, stratul de zăpadă depus pe parcursul zileor trecute se va topi, iar pe litoral sunt așteptate intensificări ale vântului.

"În țară cele mai temperaturi ar putea fi înregistrate în Banat, Crișana, zona de centru, Moldova, în sudul țării. Pe litoral se vor înregistra temperaturi între 19 și 21 de grade Celsius, va bate vântul, în general moderat. La munte se încălzește destul de mult, se va topi stratul existent de zăpadă. Duminică, estimăm peste 15 grade Celsius în unele masive, mai ales în cele sudice, vestice, depășim 15 grade la amiază și noaptea temperaturile rămân pozitive între 4 și 7 grade Celsius. este foarte cald și la munte", a mai precizat meteorologul.

Și în Capitală vremea va fi frumoasă, iar șansele de precipitații sunt minime.

"Sâmbătă, în Capitală, se vor înregistra 23-24 de grade Celsius, iar duminică estimăm 25-26 de grade. Suntem cu 10 grade peste normă, ar trebui să avem 15 grade. Ziua ar trebui să avem 2-4 grade și estimăm minime între 7-9 grade sâmbătă spre duminică și 9-11 duminică spre luni", a precizat Mihai Timu.

Temperaturile ridicate care se vor resimți în perioada următoare în țară sunt cauzate de schimbări climatice care au loc la nivelul continentului european.

"Temperaturile ridicate sunt determinate de pătrunderea unui aer foarte cald tropical dinspre bazinul Mediteranei, nordul Africii. Se răcește în jumătatea vestică a continentului, va pătrunde un aer mai rece până spre zona Mediteranei și atunci împinge tot aerul cald spre restul continentului. Întotdeauna este un echilibru și atunci când se răcește foarte mult într-o zonă se încălzește în cealaltă. Coboară un aer foarte rece pe vestul Europei și atunci tot aerul cald ajunge în jumătatea estică a Europei", a mai spus meteorologul.

Meteorologii spun că luna octombrie a fost una secetoasă, deoarece a plouat mult sub normalul perioadei.

"Avem secetă în acet moment în multe zone din țară, de la moderată până la izolat-puternică din păcate. Pentru agricultură, veștile nu prea sunt bune iar începutul lunii noiembrie va fi la fel cu temperaturi ridicate și mai puține precipitații", a mai declarat Mihai Timu.

Pentru începutul săptămânii viitoare, meteorologii anunță temperaturi similare și ploi slabe cantitativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.