Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor primi sporul de 50% primarii și șefii de Consilii Județene care lucrează cu fonduri europene

gov.ro
Guvern

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat marţi despre majorarea sporului pentru primari şi preşedinţi de CJ care lucrează cu fonduri europene, că analizează posibilitatea ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă, de numărul de contracte încheiate şi valoarea lor, informează News.ro.

”Am uniformizat sporul pe care îl acordăm pentru gestionarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă, atât pentru primari şi preşedinţii de CJ, de la 25% la 50%. Precizez că nu toţi primarii din România primesc acest spor. Este vorba de spor doar dacă există contracte de finanţare încheiate pentru proiecte pe care le implementează şi mai mult acest spor este legat de indicatori de performanţă. La aceşti indicatori de performanţă lucrăm în prezent, analizăm posibilitatea ca numărul de contracte încheiate, valoarea contractelor de finanţare încheiate şi tipul de proiecte, nu este totuna dacă o primărie accesează fonduri pentru un proiect de consolidare a capacităţii administrative, şi alta care gestionează proiecte de infrastructură, e o mare diferenţă între cele două categorii de proiecte şi analizăm ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă”, a spus ministrul Investiţiilor.

Marcel Boloş a explicat că era nefiresc ca primarul care răspunde în primărie de tot ce înseamnă portofoliul de proiecte europene să primească mai puţin decât subordonaţii pe care îi are în subordine.

Boloş a mai spus că administraţiile locale au în momentul de faţă 5.600 de contracte, valoarea lor fiind de 11 miliarde de euro, care pentru România înseamnă absorbţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.