Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Liviu Dragnea să elimine 102 taxe/ ANALIZĂ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat astăzi mai multe măsuri avute în vedere de PSD pentru consolidarea creşterii economice româneşti şi pentru creaşterea numărului românilor din clasa de mijloc. A fost a doua oară în doar câteva săptămâni când Liviu Dragnea a ieşit pentru a prezenta măsurile pe care PSD le are în vedere pentru România în următorii ani. Mai mulţi membri din PSD au anunţat în ultimele săptămâni, ca parte a apariţiilor media, că partidul se va decupla de la luptele politice de uzură pentru a se concentra pe prezentarea unor măsuri concrete pentru continuarea creşterii economice în următorii ani. Una dintre cele mai salutare măsuri anunţată astăzi de şeful PSD este eliminarea totală a 102 taxe inutile pe care românii trebuie să le plătească.

Mai puţină birocraţie, români mai productivi

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2017, PSD vrea scoaterea totală a 102 taxe şi impozite. Scopul acestei măsuri este aceea de a eficientiza birocraţia de stat şi odată cu aceasta şi cozile la care românii trebuie să stea, pierzând timp şi energie. Vor fi eliminate: taxele pentru Registrul Comerţului, taxa de timbru, tot setul de taxe consulare şi pentru obţinerea cetăţeniei. Românii nu vor mai plăti nimic suplimentar nici pentru modificarea sau pierderea actelor iar taxele extrajudiciare de timbru vor fi de domeniul istoriei.

Vezi şi: Filmare cu camera ascunsă: Ce planuri are PSD/ VIDEO

Liviu Dragnea a ţinut să sublinieze că această măsură este necesară pentru că tot setul de taxe ce urmează a fi excluse au un impact nesemnificativ asupra PIB-ului. Practic, după eliminarea taxelor, PIB-ul va încasa o pierdere de aproximativ 0.1%. Însă, pentru că mai puţin timp petrecut la cozi înseamnă, de fapt, mai mult timp la locul de muncă, specialiştii PSD au estimat că PIB-ul ar putea să nu fie afectat în niciun fel, câtă vreme o creştere a productivităţii va acoperi pierderile derivate din eliminarea taxelor menţionate anterior.

Toate taxele vor putea fi plătite online

Liviu Dragnea a anunţat şi că toate taxele din România vor putea fi plătite online până la 1 inuarie 2018. Măsura va fi implementată de PSD va viza crearea unei platforme online unice de unde să poată fi achitate absolut toate taxele şi impozitele. Este vorba despre un proces de simplificare a birocraţiei de stat care să permită românilor să nu mai piardă inutil timp la cozi şi ghişee.

Creşterea clasei de mijloc

Concomitent cu anunţarea acestor măsuri, Liviu Dragnea a prezentat şi un set amplu de politici în domeniul fiscalităţii care vor duce la creşterea clasei de mijloc. Pentru a creşte puterea de consum şi pentru a alimenta economia reală cu mai multe resurse financiare (care să sprijine domeniul de producţie, IMM-urile şi sectorul de servicii) PSD vrea creşterea graduală a salariului minim până la 1.750 de lei, dar şi a punctului de pensie până la 1.400 de lei. Pentru a crea echitate şi pentru a reduce decalajele salariale enorme, PSD prevede o creştere a salariilor bugetare cu până la 56% în următorii ani.

Vezi și: Dragnea dă lovitura în Parlament: mâine depunem legea!

Este credibil?

În mod surprinzător, PSD a adoptat o strategie atipică pentru partidele din România. Dacă alte structuri politice au anunţat doar măsuri generice pentru programele lor de guvernare, fără a prezenta o detaliată a impactului acestora, PSD a preferat să realizeze şi o proiecţie de impact bugetar a tuturor propunerilor. Astfel, ţinând cont de actualele condiţii economice precum şi de efectele măsurilor care vor fi luate, specialiştii PSD au demonstrat că impactul la nivelul PIB-ului şi asupra Bugetului General Consolidat va fi unul pozitiv. Ceea ce este cel mai important este că deficitul bugetar va scădea la doar 2% faţă de 3% cât este acum.

Vezi și: Liviu Dragnea, AMENINȚARE pentru Klaus Iohannis

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.