Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumințire cu 'LACĂTUL': DSP Brașov vrea să carantineze o localitate unde oamenii REFUZĂ să stea în izolare și să se testeze de COVID 19

carantina

Autorităţile din judeţul Braşov au transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică o propunere privind plasarea în carantină a comunei Comana, unde măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu sunt respectate, iar localnicii, fie că au simptome specifice COVID-19, fie că sunt contacţi ai unor persoane deja confirmate cu această infecţie, refuză testarea la medicul de familie.

Citește și: DESCINDERI la o agenție de turism din Capitală: compania oferea TESTE FALSE de coronavirus clienților

Situaţia localităţii braşovene Comana care are, conform celui mai recent recensământ, în jur de 3000 de locuitori, a ajuns subiect de discuţie la cel mai înalt nivel în administraţia din judeţul Braşov. Marţi dimineaţă, prefectul judeţului i-a convocat pe şefii unor instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul şi Gruparea mobilă de Jandarmi pentru a lua decizii cu scopul de a stopa răspândirea COVID-19 în această localitate.

„Directorul executiv al DSP Braşov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comana, din care a reieşit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creştere, gradul de conformare a populaţiei la măsurile de protecţie sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate refuză testarea, deşi DSP a trimis teste la medicul de familie din comună. Având în vedere rezultatul analizei, din care a reieşit că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, DSP Braşov a transmis, după terminarea şedinţei, către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile propunerea de instituire a carantinei zonale în unitatea administrativ-teritorială Comana”, a anunţat Prefectura Prahova la finalul şedinţei.

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în comuna Comana a depăşit, conform raportărilor oficiale, 12,38 la o mie de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.