Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Domnițelor, campionatul de fotbal feminin al eparhiei Sucevei și Rădăuților, a primit binecuvântare de la ÎPS Calinic

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și-a dat binecuvântarea pentru organizarea, în 12 noiembrie, a primei ediții a campionatului de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”, o inițiativă a Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață al eparhiei, prin Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere.

Competiția are ca scop promovarea lucrului în echipă, formarea de noi cercuri sociale, îmbunătățirea abilităților de comunicare și transmiterea mesajului că prin activitățile sportive se evită sedentarismul și petrecerea îndelungată în fața calculatorului sau a telefonului, care pot dăuna dezvoltării fizice, psihice și chiar duhovnicești, conform basilica.ro.

Proiectul sportiv se va derula în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava, având sprijinul președintelui asociației, Ciprian Anton.

Echipa de fotbal a fiecărei parohii va fi formată din maximum 12 tinere (vârsta 14-20 ani), un portar, șase jucătoare de câmp și cinci rezerve. Fiecare echipă își va alege numele, echipamentul de joc și va fi însoțită de un antrenor, care va răspunde de siguranța echipei pe toată perioada campionatului. Echipamentul de joc va fi format din – tricou, șort, jambiere, încălțăminte sport specifică suprafeței pe care vom juca.

În funcție de numărul echipelor înscrise se va stabili și modalitatea de joc.

Echipele se vor înscrie în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2022, trimițând un mesaj care să cuprindă numele echipei, al antrenorului și a celor 12 jucătoare, la adresa de email paul.lungu@arhiepiscopiasucevei.ro sau se pot prezenta la sediul Centrului Eparhial Suceava, la biroul Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.