Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curățenie în structurile de conducere PNL. Cum sunt pedepsiți cei care au făcut non-combat cu PSD

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Conducerea PNL  nu mai vrea  surprize neplăcute la   viitoarele alegeri parlamentare.  Pentru  oricine  cu funcție de decizie  în partid  , fuziunea este  departe de a se  fi încheiat, iar  consecințele   negative   ale  acestei stări de lucruri s-au putut  vedea  foarte clar la ultimele alegeri locale: candidați care nu au fost  susținuți de o tabăra sau alta,  conflicte surde  între  co-președinții  din aceeași filială, lipsă de mobilizare și, cel mai dăunător,  non-combat  și legături de interese, alianțe pe sub masă cu  ceilalți competitori politici.

Vezi și: SONDAJ - Este DEZASTRU total în mandatul lui Klaus Iohannis/DOCUMENT

Semnalul  schimbării a fost dat deja  la nivelul Capitalei și o nouă strategie va  fi aplicată și în teritoriu, avertizează surse  din conducerea PNL.  Confruntați deja  cu riscul candidaturilor la șefiile de sectoare a cinci  dintre  foștii lideri  codași la ultimele  alegeri local,e cei de la centru au dat  mână liberă noii conduceri a PNL București să facă aranjamentele ca  cei dovediți  că au  făcut  non-combat cu PSD sau nu  au susținut  candidații la primăriile de sector  să nu mai prindă  un nou   mandat  la alegerile interne  care  au  fost stabilite  să aibă loc de-a lungul acestei luni.

„PNL Bucureşti a avut câteva momente în care a avut şi ezitări, poate şi greşeli. Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în campania electorală este aceea că nu toate organizaţiile de sector au arătat că vor să se lupte cu PSD. Spun foarte clar că noncombat-ul cu PSD nu se va mai întâmpla în Bucureşti“, a anunțat   recent, noul lider al organziației Cristian Bușoi, ca un preambul la  ce s-a întâmplat  lunea aceasta, când  fostul lider  al filailei de sector 6 Aleodor Frâncu, a fost învins de  fostul candidat la primăria de sector, Răz van Mironescu. Surse  din interiorul  filailei susțin  că de fapt  s-a  ar fi făcut  un troc: Frâncu  oricum nu se  bucura de susținere largă în organizație, iar Mironescu este  considerat  omul fostului primar  și lider de filială, Rareș Mănescu.  Acesta  din urmă este  considerat  unul din  liberalii cu potențial  semnificativ de   finanțare a  viitoarei campanii pentru parlamentare.  În condițiile  în care  conducerea centrală  se uită  cu îngrijorare cum  bate   vântul  în conturile partidului, sprijinul lui Mănescu se poate   dovedi esențial în perspectiva acestor alegeri.

Vezi și: Șeful DIICOT iese la atac și îi acuză pe jurnaliștii de la Sky News

Conform  surselor citate, Bușoi și  prim-vicepreședintele Adriana Săftoiu  au  primit undă verde de la  tandemul Gorghiu- Blaga să  elimine  orice potențială amenințare internă pentru viitorul scor al parlamentare.   Foștii lideri care au făcut non- combat  sau au manifestat  o pasivitate  binevoitoare față de tabăra adversă se  află pe index. Din cei șase foști lideri de filiale, doar  fostul președinte PNL sector 3, Florin Alexe a   înțeles   ce se  întâmplă și a preferat  să nu mai  candideze pentru un  nou mandat.  Alexe este     binecunsocut în partid pentru relațai de prietenie și colaborare pe care o are cu liderul PSD Robert  Negoiță și este  considerat principalul   responsabil pentru scorul estrem de slab  obținut de filiala liberală la  locale.

Un alt fost șef de  filială  bănuit  de non-combat este Anca  Boagiu, mai susțin sursele citate. În prezent, se războiește pentru șefia filialei de sector 2, Dan Cristian popescu, a cărui candidatură la primăria de sector  ar  fi căutat să o saboteze, iar în timpul  campaniei electorale nu ar fi mobilizat activul de partid pentru susținerea acestuia, susțin sursele citate.

Curățenie  se va face și la Sectorul 1, acolo unde  există trei tabere care se luptă pentru putere și influență în interiorul organizației,  mai ales cei care s-au aflat în sfera de influență a fostului  primar și lider, Andrei Chiliman. Aceștia nu au ezitat să colaboreze cu adversarii politici, în special cu ALDE cu care  Chiliman a păstrat relații bune, iar acum  vor  fi puși să plătească nota de plată, susțin sursele citate.

Vezi și: SURSE - PSD râvnește la potul cel mare al liberalilor

Zile numărate  ar  avea și liderul de la sectorul 4,  Marius Rogin. Deși acesta  a ridicat  filiala  din nimic, lui  i se  reproșează lipsa de susținere a candidaturii lui Răzvan Sava în cursa  pentru primăria de sector,  în condițiile în care Sava a fost  impus de către  conducerea centrală.

Cu rezerve este privit  și  prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu, a cărui apropiere  și bune relații cu diverși  lideri PSD nu a provocat decât suspiciuni, așa cum s-a întâmplat când, pus să revitalizeze oraganizația de  Bacău, a venit cu ideea  cooptării în partid a parlamentarilor social-democraţi Victor Mocanu şi Ion Vasile. La  București este  considerat   responsabil  pentru eșecul  la Primăria Capitalei, după ce  i-a susținut, rând pe rând, când pe Cristian Bușoi, când  pe fostul revoluționar, Marian Munteanu. În prezent, se încearcă diminuarea influenței pe care o are  asupra consilierilor din CGMB și a unora din consiliile locale de sectoare.

Vezi și: DEZVĂLUIRI din interiorul SRI: 'Florian Coldea e în concediu forțat, nu se mai întoarce'

În teritoriu, se va face  curățenie mai ales în locurile dovedite  cî au colaborat  cu PSD și ALDE,  cazul conducerilor PNL Bistrița, Maramureș și Gorj, susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.