Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursele aeriene către insula spaniolă La Palma au fost întrerupte

la palma vulcan

Cursele aeriene au fost întrerupte marţi către insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canarelor, din cauza erupţiei neîntrerupte a vulcanului Cumbre Vieja, relatează dpa.

Compania aeriană regională Binter a declarat că a luat decizia de a suspenda traficul aerian din cauza nivelului ridicat de cenuşă vulcanică din aer, în condiţiile în care vânturile împing norii spre est, către aeroport.

Luni a avut loc o explozie violentă, cu cantităţi mari de gaze şi lavă emise de vulcan, în timp ce activitatea vulcanică a scăzut semnificativ marţi, potrivit postului public RTVE, informează Agerpres.ro.

Vulcanologul Ruben Lopez a declarat că această ultimă modificare în activitatea vulcanului nu înseamnă sfârşitul erupţiei. Au existat scurte perioade de calm în timpul erupţiei care durează de trei luni, cea mai recentă fiind înregistrată duminică. Lopez a afirmat că ulterior fluxul de lavă a fost şi mai violent, potrivit RTVE.

Erupţia vulcanului a distrus aproape 2.900 de clădiri, forţând aproximativ 7.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele.

Un strat de lavă de un metru grosime, cu o temperatură de circa 1.000 de grade Celsius, a acoperit aproximativ 1.200 de hectare de teren pe insulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.