Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel a amânat, DIN NOU, pronunțarea în dosarul în care primarul Brașovului, George Scripcaru, este acuzat de CORUPȚIE

Incredibil: Judecătorii au amânat din nou dosarul în care Geroge Scripcaru este inculpat pentru fapte de corupție. Noul termen pentru pronunțate stabilit de judecători este 19 februarie. Judecătorii au motivat această nouă amânare prin faptul că dosarul este foarte voluminos și că pentru luarea unei decizii este nevoie de mai mult timp de studiu, potrivit brasovstiri.ro.

Procurorii DNA Brasov l-au trimis în judecată, la jumătatea lunii februarie 2016, pe George Scripcaru, pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită.

În aceeași cauză sunt judecați Adina Durbacă, viceprimar al Brașovului la acea vreme, pentru instigare la tentativă de abuz în serviciu, Silviu Calin Pop, administratorul firmei care ar fi fost favorizate de Primaria Brașov, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, dare de mită și spălare de bani, Attila Radnoti, director al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu și uz de fals, Liliana Horga, director executiv adjunct al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu, uz de fals și tentativă de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA prejudiciul la buget provocat de acțiunile lui Scripcaru & Co este de aproape 2 milioane de lei.

George Scripcaru mai este judecat în alte două dosare.

Anunț de ULTIM MOMENT al meteorologilor: Nouă județe sub avertisment de vremea rea

Într-unul dintre aceste dosare, în 17 noiembrie 2016, primarul George Scripcaru și fostul director al Regiei Autonome de Transport Brasov au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu privind cumpărarea a patru mașini de catre RAT, care au folosite de edil în scop personal. Procurorii au stabilit că, prin faptele de care este acuzat, George Scripcaru a produs Regiei Autonome de Transport Brașov un prejudiciu de 630.665,33 lei, reprezentând contravaloarea autoturismelor achiziționate și cheltuielile suportate cu întreținerea și utilizarea acestora.

În celălalt dosar, la începutul lunii noiembrie 2016, procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată pe George Scripcaru, tot pentru abuz în serviciu, alături de fostul șef al CJ Brasov Aristotel Căncescu.

Faptele din acest dosar vizează închirierea nelegală a unei suprafețe de 110 metri pătrati de teren în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov și construcția unei cladiri pentru desfășurarea de activitați comerciale, în baza unei autorizații eliberate de Primăria Brașov, în condițiile în care firma nu îndeplinea condițiile legale pentru a obține autorizatia.

Societatea a ridicat pe acel teren o clădire ”pe o suprafață mai mare decat cea închiriată, ocupând abuziv 40,29 mp din domeniul public”.

Niciunul dintre aceste trei dosare nu a fost soluționat, instanțele tergiversând în mod finalizarea lor. Tergiversarea cauzelor care îl au ca inculpat pe George Scripcaru au provocat îngrijorare la nivelul societății civile din Brașov, mai multe organizații anunțând că vor organiza acțiuni de pichetare a instanțelor din Brașov și a sediului DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.