Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a SUA anulează restricțiile impuse lăcașurilor de cult din New York

curtea suprema SUA

Curtea Supremă a SUA a interzis miercuri guvernatorului statului New York să impună restricţii lăcaşurilor de cult din cauza epidemiei de coronavirus, argumentând că reuniunile religioase nu trebuie tratate diferit de cele nereligioase autorizate, relatează joi Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

Guvernatorul Andrew Cuomo a impus o limită de zece numărului de oameni care se pot reuni în locuri de cult în aşa-zisele "zone roşii", adică unde se consideră că virusul circulă mai intens. Măsura a fost contestată de dioceza romano-catolică din Brooklyn şi de două sinagogi, iar Curtea Supremă a apreciat, cu cinci voturi contra patru, că ea încalcă libertatea religioasă protejată de Primul amendament al constituţiei SUA.

Citește și: Prințul Carl Philip al Suediei și prințesa Sofia, depistați pozitiv cu virsul SARS-CoV-2

Noua judecătoare Amy Coney Barrett a "înclinat balanţa" de partea conservatorilor în această decizie, după ce mai devreme în acest an - înainte de decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg şi numirea lui Barrett - Curtea Supremă a SUA a susţinut impunerea de restricţii similare în California şi Nevada.

Pandemia a alimentat tensiunile între primăria democrată şi comunitatea evreilor ortodocşi din New York, acuzată că nu respectă regulile de distanţare sanitară, dând naştere unor proteste pe alocuri violente în Brooklyn, în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.