Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în fotbal: Parchetul a REȚINUT un oficial al unei foste campioane, după ce a MITUIT un arbitru! Ce sumă i-a oferit

radioconstanta.ro
mafie fotbal

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pe numele a patru oficiali din fotbal, acuzaţi că au mituit un arbitru pentru a favoriza echipa UTA Bătrâna Doamnă Arad în barajul de promovare în Liga I.

Este vorba de Claudiu-Gabriel Baboia, acuzat de dare de mită şi complicitate la dare de mită; Claudiu Drăgan, Dorin Stana şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu, acuzaţi de complicitate la dare de mită.

Citește și: Ministrul Muncii a recunoscut! Ce s-ar putea întâmpla cu salariile angajaților dacă se vor muta contribuțiile pe angajat

Claudiu Gabriel Baboia a fost reţinut de procurori şi va fi dus joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar Claudiu Drăgan şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu au fost puşi sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, din actele de urmărire penală efectuate până la acest moment a reieşit faptul că, la data de 19 mai 2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă Arad, într-un hotel din municipiul Suceava, Ionuţ Gabriel Vlădulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava - Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrâna Doamnă şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

Citește și: Noi dezvăluiri despre Liviu Dragnea: Ce salariu are, de fapt, liderul PSD

La realizarea acestui demers au contribuit şi Claudiu Drăgan şi Dorin Stana, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă Arad, în timp ce Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu.

De asemenea, la data de 2 iunie 2017, Claudiu Gabriel Baboia i-a oferit suma de 3.000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac - ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1.000 de lei.

Citește și: Un renumit lanț de magazine second-hand din Olanda vine în România: Ce produse va vinde

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituţional al Federaţiei Române de Fotbal - Departamentul Integritate şi Antifraudă.

Citește și: USR atacă pensiile speciale: Ce proiect de lege a depus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.