Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă SUA îşi mută ambasada la Ierusalim, recunoaşterea Israelului va fi REVOCATĂ - OEP

Dacă Ambasada Statelor Unite ale Americii în Israel va fi transferată din Tel Aviv la Ierusalim, "recunoaşterea statului Israel de către Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) va fi revocată în aceeaşi zi", a avertizat marţi la Paris nr.2 al OEP, Saëb Erekat, citat de AFP, conform agerpres.

"Dacă americanii sau oricine altcineva îşi relochează ambasada, va fi un fapt împlinit, recunoaşterea anexării Ierusalimului de Est va fi punctul final", a declarat principalul negociator palestinian în cadrul unei conferinţe de presă la Paris. "Pentru noi palestinienii, a avea un stat fără Ierusalimul de Est drept capitală nu are niciun sens", a adăugat el.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

"Dacă ne trezim într-o dimineaţă şi aflăm, deshizând Fox News sau CNN, că cineva a luat decizia de a-şi muta ambasada, în aceeaşi zi, recunoaşterea statului Israel de către OEP va fi revocată, iar statul Palestina va cere aderarea sa la 16 organizaţii internaţionale", a insistat liderul palestinian.

La începutul lunii ianuarie, chiar înainte ca Donald Trump să se instaleze oficial la Casa Albă, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a avertizat că mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţată în timpul campaniei electorale de Trump, reprezintă o "linie roşie" şi că "procesul de pace din Orientul Mijlociu şi chiar şi în lume ar suferi consecinţe grave".

Abbas urmează să aibă o întâlnire marţi cu preşedintele francez Francois Hollande.

După ce vom revoca recunoaşterea Israelului, "vom cere puterii de ocupaţie israeliene să-şi asume responsabilitatea", a spus în continuare Erekat, avertizând că palestinienii vor cere suspendarea Israelului din cadrul ONU.

Statutul Ierusalimului este una dintre cele mai spinoase probleme ale reglementării conflictului israeliano-palestinian, încă în curs. Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa indivizibilă, inclusiv Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului pe care Israelul a ocupat-o şi anexat-o în 1967. Palestinienii doresc ca Ierusalimul de Est să fie capitala statului la care aspiră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.