Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș vorbește despre demiterea ministrului Sănătății

monitorulcj.ro
achimas

Premierul Dacian Cioloş a spus vineri, la Piteşti, când a fost întrebat dacă intenţionează să-l demită pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, că o astfel de măsură nu reprezintă o prioritate.

"Nu asta e prioritatea", le-a răspuns premierul ziariştilor, la finalul declaraţiei pe care a susţinut-o după vizita la Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Dacian Cioloş a făcut ulterior, după instalarea noului prefect de Argeş, alte precizări cu privire la cazul bebeluşilor bolnavi, arătând că i-a cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri pentru eliminarea disfuncţionalităţilor existente în sistemul medical.

Citește și: Antena 3 a făcut plângere penală: Vezi împotriva cui

"V-am spus că au fost disfuncţionalităţi care sper eu să fie corectate, dar încă nu am toate elementele ca să pot să îmi spun un punct de vedere final. E în continuare un raport care trebuie redactat şi la Ministerul Sănătăţii, inclusiv în ceea ce priveşte sursa de infecţie, am înţeles că ministerul a apelat şi la experţi de la un centru european care trebuie să-şi spună punctul de vedere şi l-am rugat pe domnul ministru să vină şi să-mi spună ce măsuri are de gând să ia ca să nu mai avem acest gen de disfuncţionalităţi privind circulaţia informaţiilor între spitale", a declarat premierul.

Întrebat ce concluzii i-au fost prezentate în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Dacian Cioloş a răspuns că nu a primit încă raportul.

Citește și: Șeful Trustului Intact a plecat de la discuțiile cu ANAF: Cum a reușit să provoace iar revoltă

Anterior, premierul Cioloş a declarat, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, că "problemele mari au trecut" în cazul bebeluşilor bolnavi, însă ancheta trebuie să continue, pentru a se identifica sursa epidemiei.

"Problemele mari au trecut. Mai sunt câţiva copii care sunt internaţi, la Bucureşti, la Marie Curie, dar înţeleg totuşi că problemele mari au trecut. Trebuie să vorbim de două lucruri pe care va trebui să le clarificăm : sursa, cauza acestei epidemii (...) Înţeleg că se lucrează, nu s-a identificat cauza. E o situaţie foarte curioasă pentru că sunt copii, pacienţi provenind din zone diferite, dar cu aceeaşi problemă. Ancheta continuă", a spus Cioloş.

Citește și: Gigi Becali, proces cu milioane de euro pagubă

Al doilea lucru despre care şeful Guvernului a spus că trebuie lămurit este circuitul informaţiei între instituţii.

"Problema care m-a preocupat este circuitul informaţiei, modul în care s-au petrecut lucrurile după ce copiii au ajuns la spital, şi aici ajung la concluzia că sunt câteva deficienţe care vor trebui clarificate şi reparate. Înţeleg că este o procedură de circulaţie a informaţiei între diferitele spitale (...) însă pe mine m-a surprins faptul că Direcţia Sanitară Judeţeană a aflat din presă de această informaţie, şi nu, aşa cum ar fi trebuit, dintr-o bună circulaţie a informaţiei între spitalul de aici şi spitalul de la Bucureşti. Aici i-am spus domnului ministru (al Sănătăţii - n.r.) că mă aştept să ia măsurile pentru ca regulile, procedurile, care există chiar să fie respectate şi să nu ne limităm doar la o amendă care e acordată doar atunci când nu se respectă aceste proceduri. Aştept analiza domnului ministru, pe mine, dincolo de faptul de a cădea, sau nu, capete, mă interesează să rezolvăm o problemă şi să nu persistăm în aceeaşi greşeală", a precizat premierul.

Citește și: S-a aflat cum s-a format Pământul / VIDEO

Totodată, Cioloş a constatat că spitalul de Pediatrie din Piteşti nu are epidemiolog şi a apreciat că asemenea spitale ar trebui să aibă printre priorităţi angajarea unui medic cu această specialitate.

"Un lucru care nu ştiu cât ar fi avut impact pozitiv, sau nu, aici, faptul că spitalul nu are epidemiolog şi totuşi pentru un spital de pediatrie mi se pare important să fie printre priorităţi. Problema nu poate fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate şi de stimulare salarială şi apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale, pentru că mai ales spitalele pentru copii mi se pare esenţial să aibă epidemiolog", a mai spus prim-ministrul.

Citește și: A început mitingul Antena 3 / LIVE TEXT + LIVE VIDEO + FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.