Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daimler Truck estimează un impact limitat în urma evenimentelor din Ucraina

daimlertruck.com
Daimler Truck camion camioane autobuz

Daimler Truck, cel mai mare producător global de camioane şi autobuze, a anunţat joi că se aşteaptă ca preţurile ridicate la materiile prime să ducă la majorări de preţurile ale produselor sale în 2022, dar estimează un impact limitat în urma evenimentelor din Ucraina, transmite Reuters.

Spre deosebire de concurenţii săi, cum ar fi Traton, Daimler Truck nu achiziţionează cablaje din Ucraina, a anunţat directorul general Martin Daum, în timp ce directorul financiar Jochen Goetz a adăugat că Rusia şi Ucraina reprezintă aproximativ 1% din vânzările companiei germane.

Deficitul de semiconductori va afecta rezultatele companiei, în special în primul trimestru din 2022, a declarat Daum, explicând că firma are multe vehicule nefinalizate din cauza lipsei de semiconductori.

"Când furnizorii au redus brusc oferta lor aproape la jumătate, situaţia a devenit de nesuportat. A trebuit să mergem după semiconductori şi cu elicopterul, ceea ce nu s-a mai întâmplat în întreaga mea carieră în domeniul camioanelor", a afirmat Daum, potrivit Agerpres.ro.

Întrebat de cooperarea cu producător rus de camioane Kamaz, care fusese îngheţată la finalul lunii februarie, Daum a răspuns că nu furnizează componente către Kamaz, dar încă nu a discutat cu oficialii ruşi următoarele decizii.

Mercedes-Benz AG, de care Daimler Truck s-a scindat recent, deţine o participaţie de 15% în firma rusă şi doi directori ai Daimler Truck sunt în Board, dar ambii au demisionat luna aceasta.

"Trebuie să reevaluăm. Cu certitudine nu discutăm cu niciun oficial rus în acest moment", a anunţat directorul general al Daimler Truck.

Compania se aşteaptă la o creştere de cel puţin 14% a veniturilor anul acesta şi o rentabilitate a vânzărilor de 7-9%, de la 6,1% în 2021.

Pe piaţa camioanelor, Daimler concurează cu rivali tradiţionali AB Volvo (Suedia), Traton, divizie a Volkswagen AG şi Paccar Inc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.