Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic detonează BOMBA: informații despre Năstase, Băsescu și Ponta, în arhiva SIPA

Inquam Photos / George Calin
Dan Andronic Comisie anchetă

Jurnalistul Dan Andronic continuă seria dezvăluirilor despre arhiva SIPA și susține că are informații conform cărora în această arhivă s-ar regăsi note despre cel puțin patru oameni politici foarte importanți: Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta și Monica Macovei.

Citește și: SURSE - Începe NEBUNIA în interiorul PSD: vară toridă

”Din investigațiile pe care le-am făcut pe parcursul ultimelor săptămâni este vorba despre note care conțin date despre cel puțin patru oameni politici importanți: Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, Traian Băsescu, fostul președinte al României, Victor Ponta, fostul prim-ministru, Monica Macovei, fostul ministru al Justiției. Aceste informații au fost conținute în Arhiva SIPA până în anul 2005, și apăreau fie sub formă de note- sinteză, fie sub formă de note informative ca urmare a informațiilor culese din mediul penitenciar sau prin rețeaua de informatori. Ele aveau o valoare informativă relativă, fiind vorba despre tipuri diferite de documente. Despre cele referitoare la Adrian Năstase și Monica Macovei avem o imagine mai clară, în privința celorlalți doi fiindu-ne indicate doar contextul în care apăreau. Faptul că am menționat aceste nume nu înseamnă că sunt singurele documente în care apăreau nume de oameni politici. Este posibil ca să fie vorba de mult mai mulți”, arată Andronic, în Evenimentul Zilei.

Dan Andronic explică că odată cu înlocuirea SIPA și transformarea în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție s-a constatat că unii ofițeri colectau informații despre actele de corupție comise de înaltele oficialități ale statului.

”SIPA a colectat informaţii inclusiv despre viaţa privată a personalului din instituţiile juridice. În 2004, SIPA este înlocuit cu Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA)354, care ar fi trebuit să aibă atribuţii numai în legătură cu informaţiile din mediul penitenciar. Însă un audit din 2005 a constatat că „fosta conducere, depăşind competenţele DGPA stabilite prin lege, a dispus ca unii ofiţeri din cadrul acestei instituţii să obţină informaţii referitoare la actele de corupţie săvârşite de magistraţi sau alte oficialităţi ale statutului”, arată Dan Andronic.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.