Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Dungaciu, coordonator al cărţilor puşcăriaşilor, se face că nu știe: 'Nu ştiu, verific'

Unul dintre coordonatorii cărţilor puşcăriaşilor încearcă să se apere. Numele directorului Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, apare pe lista profesorilor universitari care au coordonat lucrări ştiinţifice publicate în penitenciare de deţinuţii care doresc să îşi micşoreze perioada de pedeapsă.

Vezi şi: Lista completă a ”scriitorilor și operelor lor” din pușcării: Cele mai tari cărți scrise după gratii

Acesta a girat, potrivit listelor puse la dispoziţie de Ministerul Justiţiei, trei volume ale lui Teodor Bogdan Nicola, care se află în penitenciar din februarie 2015, fiind condamnat pentru cumpărare de influenţă. Dan Dungaciu este sociolog și geopolitician român, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la București și fost consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. Numele său a fost vehiculat la finalul anului trecut pentru preluarea Ministerului Dezvoltării Regionale sau a Ministerului de Interne în guvernul Cioloş.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie a girat pentru 'opera' din pușcărie a lui Becali

Volumele girate de directorul Institutul de Ştiinţe Politice din cadrul Academiei Române şi publicate de Teodor Bogdan Nicola într-un singur an sunt „Metodele de corelare a notorietăţii mărcilor cu eficienţa investiţiilor în publicitate şi intenţia de cumpărare a produselor comerciale”, „Televiziunea şi publicul ei 2004-2014.Analiza sociodemografică a audienţei” şi „Radiografia audienţelor media pentru presa scrisă 2004-2014”. Dan Dungaciu a declarat că nu ştie despre ce este vorba în listele oferite de Ministerul Justiţiei. „Nu ştiu, eu sunt în Portugalia acum. O să verific, mulţumesc”, a fost singurul comentariu făcut de acesta.

Vezi si: Sex si bataie in biroul primarului. Detalii halucinante din relatia lui Nichita cu amanta

Teodor Bogdan Nicola este unul dintre fondatorii grupului de companii de comunicare The Group. A fost trimis în judecată de către DNA, alături de alte persoane, pentru cumpărare de influenţă. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că a plătit unor funcţionari din Primăria Sectorului 1 suma de 10.000 de euro, din totalul de 18.000 de euro cât i-a fost cerut ca mită, pentru a i se elibera un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil. Teodor Bogdan Nicola a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare. Potrivit legii, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă de un deţinut şi girată de un cadru universitar, i se scade celui închis 30 de zile din pedeapsă. În aceste condiţii, peste 400 de cărţi au apărut în ultimii trei ani în penitenciarele din România, apogeul fiind înregistrat în 2015, spun cei de la romanialibera.

Citeşte şi: Grupul Antenna pregătește lansarea a două televiziuni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.