Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motreanu îi răspunde lui Ciolacu: 'Este într-o mare eroare. În Giurgiu, primarii s-au întors în PNL în 2020'

Radu Pop
caleaeuropeana.ro
Dan Motreanu

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a declarat vineri, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat că „a furat de la PSD 28-30 de primari”, că în realitate primarii nu au făcut decât să se întoarcă la liberali în 20202 după ce fuseseră racolați de PSD prin Ordonanța 55.

„Dl. Ciolacu este intr-o mare eroare cand spune că există un conflict între PNL si PSD la nivelul judetului Giurgiu. Pur si simplu nu am dorit să semnez un protocol local cu PSD, dar mi-am afirmat întotdeauna sprijinul pentru orice proiect al lor care are in vedere dezvoltarea județului. Nu am niciun conflict cu dl Mina și după cum ați văzut dl Mina a scris, in postarea sa, despre miniștrii PNL si nu despre mine, și încă cred, sincer, ca acesta a facut-o cu aprobarea conducerii centrale”, spune Motreanu.

„De asemenea, dl Ciolacu este intr-o mare eroare si cu privire la numărul primarilor care s-au reîntors in PNL Giurgiu la alegerile locale din 2020. Probabil se referea la cei 28 de primari PNL din judetul Buzău pe care i-a primit in PSD in anul 2014, în baza celei mai toxice Ordonanțe elelectorale dată de PSD - celebra ordonanța 55, declarată apoi și Neconstituțională, prin care primarii, la jumătatea mandatului, fără a avea votul cetățenilor, au putut schimba partidul. Faptul că o parte din primarii din Giurgiu, plecați pe Ord.55, s-au întors in PNL in 2020, iar aceasta doar după ce si-au încheiat mandatul și s-au prezentat din nou in fata cetățenilor pentru a fi alesi pentru o nouă legislatura, a fost doar dorința și voința lor, determinați si de faptul că au fost " spoliati in acel mandat", după cum spuneau, de conducerea PSD Giurgiu asigurată de Nasul Badalau”, adaugă liberalul.

„De altfel, pe această temă, sunt dispus oricând să discut public cu dl Ciolacu, atât despre cine a avut/făcut "primul pacat" dintre cele două partide, cat si despre " primul mandat" al fiecărui primar invocat si va vedea ca niciunul dintre acestia nu a iesit primar pe PSD. Ceea ce este regretabil, este ca dl Ciolacu si PSD vorbesc tot timpul despre primari ca despre o masă amorfă, ca despre o marfă pe care o muți dintr-o parte in alta, uitând ca fiecare dintre ei reprezintă o comunitate si fiecare are propria sa personalitate, propria individualitate si propriul proiect. In final, ii transmit Dlui Ciolacu ca este intr-o eroare șdacă va crede ca declarațiile făcute impotriva primariilor PNL, de tipul: "Este timpul să nu mai țineți câinii legați, ei trebuie să umble liberi prin curte” chiar pot duce la îmbunătățirea relațiilor dintre PNL si PSD”, a mai afirmat Motreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.