Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Negru intră TARE în scandalul provocat de Recorder: 'Cunosc preoți admirabili, cu har, dar cunosc și preoți care au doar un job'

Facebook
Dan Negru

Motto-ul pe care prezentatorul TV Dan Negru l-ar fi ales pentru investigația jurnalistică publicată de Recorder despre Patriarhul Daniel ar fi fost proverbul „fă ce spune popa, nu ce face popa”. Negru și-a argumentat opțiunea printr-o pildă rostită de cardinalul Consalvi după întâlnirea cu Napoleon.

„"Fă ce spune popa, nu ce face popa" e o vorbă de când lumea. Aș fi pus-o motto-ul reportajului celor de la Recorder.

Cunosc profesori proști dar cred in educație, știu medici șpăgari dar cred in medicină, cunosc preoți admirabili,cu har, dar cunosc și preoți care au doar un job.

Despre asta e și biserica!

In 1806 s-au întâlnit cardinalul Consalvi și Napoleon și împăratul i-a spus preotului:

"Știți că nu-mi stă nimic in cale, pot să distrug pe cine vreau, oameni, lucruri, instituții și-n curând voi distruge biserica"

Cardinalul i-a răspuns:

"V-ați osteni in zadar. Ați pierde. N-am reușit noi, preoții, să distrugem biserica lui Iisus in atâtea secole cu toate păcatele și slăbiciunile noastre. Nu veți reuși, Majestate !"

“Fără credință, omul rămâne un simplu animal rațional care vine de nicăieri și se-ndreaptă către nicăieri.”-Petre Țuțea”, a precizat Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Tudor Chirilă a răbufnit după scandalul în care e implicată Biserica: 'Să deturnezi fonduri publice și să ții totul la secret e un pic de infracțiune'

Publicația Recorder a susținut miercuri seara, într-o postare pe pagina de Facebook, că există informații „pe surse” potrivit cărora Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației „Clanul Marelui Alb” și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul jurnalistic. Până la ora publicării acestui articol, DNA nu a confirmat  sau infirmat informația.

Vezi și: Decizia luată de Patriarhul Daniel, după reportajul de la Arhiepiscopia Bucureștilor .

În urma investigației jurnalistice doi dintre oamenii care apar în material și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

Vezi și: Căderea Marelui Alb: revenirea printre muritori/ OPINIE

Reportajul Recorder, AICI! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.