Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan-Paul Iamandi: 'Prevenirea este de 10 ori mai ieftină decât intervenţia, deci să tratăm cu maximă seriozitate prevenirea situaţiilor de urgenţă'

IGSU

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Dan-Paul Iamandi, a declarat miercuri, la bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, că după modificarea legislaţiei în urma tragediei de la Colectiv s-a afirmat că pompierii au devenit mult mai severi, dar dacă în acest mod pot fi salvate vieţi, acesta le-a cerut salvatorilor să fie şi mai severi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

"Ştim foarte bine că toate statisticile spun că prevenirea este de 10 ori mai ieftină decât intervenţia şi de aceea trebuie să ne axăm şi să tratăm, cu maximă seriozitate, prevenirea situaţiilor de urgenţă, pe fiecare tip de risc. Bineînţeles, în conformitate cu atribuţiile noastre legale. După evenimentul Colectiv, legislaţia în domeniul prevenirii a fost modificată, sancţiunile au devenit mai drastice, cuantumul a devenit mai mare, au apărut şi altfel de sancţiuni, cele complementare, mai bine zis a fost reglementată aplicarea lor, şi toată lumea a spus că pompierii au devenit mult mai severi. Dacă ne gândim la câte vieţi putem salva fiind severi, eu vă cer să fiţi şi mai severi. Am văzut că aţi aplicat un număr de sancţiuni - nu ştiu dacă e mare sau e mic, dar nu asta e important, nu avem plan pentru a aplica sancţiuni. Important este dacă au avut efectul de a corecta problema", a declarat generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi.

Şeful IGSU le-a cerut reprezentanţilor ISU Mureş să aplice sancţiuni, însă în ultimă instanţă, aşa cum prevede şi legea, dar să depună eforturi pentru soluţionarea problemelor legate de autorizaţiile de securitate la incendiu înainte de a se ajunge la amenzi, în special la şcoli.

"Până la urmă, scopul este comun şi anume să rezolvăm problema care nu este rezolvată, aceea de a funcţiona toate clădirile din judeţ având autoriza?ie de securitate la incendiu şi protecţie civilă şi nu a le lăsa şi a le sancţiona anual şi a ne mulţumi că au aplicat sancţiunea dar de fapt problema rămâne în continuare şi rămâne nerezolvată. Vă rog să acordaţi o maximă atenţie autorizării şcolilor. În şcoli, ştim foarte bine, găsim copii de toate vârstele, şi în grădiniţe, sunt mai vulnerabili şi trebuie să ne asigurăm şi noi, nu numai directorii de şcoli sau inspectoratul şcolar, ci şi noi să ne asigurăm că ei îşi desfăşoară activitatea în condiţii de maximă siguranţă. Ca atare, dacă încă mai aveţi şcoli neautorizate, vă rog să vă preocupe foarte mult această problemă şi să mergeţi dumneavoastră în întâmpinarea solicitanţilor, chiar dacă nu vă solicită foarte des, să mergeţi la faţa locului şi acordaţi asistenţă tehnică de specialitate", a afirmat şeful IGSU.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea, a declarat, miercuri, că la nivelul judeţului Mureş există cinci şcoli fără autorizaţiile de securitate la incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.