Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dan Vîlceanu faultează PSD: Ne împrumutăm de ceva timp cu cea mai mare dobândă din toate statele europene

gov.ro
Guvern

Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a afirmat, vineri seară, că, „de ceva timp”, România se împrumută cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, inflaţia mare şi faptul că nu luăm în serios ratingul de ţară, fiind principalele motive. Afirmația vine în contextul în care Florin Cîțu, liderul PNL, s-a plâns în interiorul partidului de împrumuturile pe care le face ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD).

”Ne împrumutăm de ceva timp cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, pentru că tratăm foarte uşor lucruri ca ratingul de ţară”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu.

Potrivit acestuia, au dus la această situaţie lipsa de stabilitate, lipsa de predictibilitate. ”Toate contează atunci când o agenţie de rating te evaluează”, a precizat ministrul.

Întrebat dacă aceasta va fi principala problemă a statului român în acest an, Vîlceanu a afimat: ”Va fi una dintre problemele statului român. Mai e un lucru. Avem o inflaţie mare, dobânda de referinţă este sub curbă şi cred că BNR la fiecare şedinţă va creşte dobânda de referinţă, asta înseamnă că şi celelalte dobânzi vor creşte tot mai mult. Şi ăsta este un motiv pentru care avem dobânda cea mai mare”.

Liderul PNL Florin Cîţu a admis, vineri, că este îngrijorat de costurile mari la care se împrumută Ministerul Finanţelor,

"Sunt sigur că vom avea o coaliţie în perioada următoare în care ministrul Finanţelor va explica dacă aceste îngrijorări ale mele sunt împărtăşite şi de ei. Sper ca evoluţia dobânzilor sau măsurilor pe care le vom lua să nu ducă la o creştere şi mai mare a dobânzilor, a inflaţiei. Ne aşteaptă în martie evaluarea României de către agenţiile de rating şi orice semn dinspre agenţiile de rating care arată că România nu merge într-o direcţie bună va însemna costuri şi mai mari de împrumut pentru România. De aceea trebuie să fim foarte atenţi cu măsurile pe care le luăm. Toate să meargă în direcţia menţinerii deficitului cel puţin la nivelul la care ne-am asumat la începutul anului", a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.