Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu se plânge de birocrație, dar nu face nimic pentru a combate fenomenul și dă vina pe 'sistem': 'Birocraţia e a noastră'

Inquam Photos / Ilona Andrei
vilceanu

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă că birocraţia cu care se confruntă cei care fac proiecte pe fonduri europene în România este o chestiune impusă de autorităţile române şi nu de oficialii Comisiei Europene. „Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisie. (...) Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român”, afirmă ministrul, citat de NEWS.RO.

„E adevărat, dar birocraţia e a noastră nu a Comisiei (Europene – n.r.). Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisie. (...) Nu trebuie să aducem firme din Polonia, nici politicieni, trebuie pur şi simplu să mergi pe un model verificat care ai văzut că dă rezultate. Noi ne-am făcut lucrurile astea”, a afirmat noul ministru al Fondurilor Europene.

Vezi și: Claudiu Năsui: noul ministru al Finanțelor este un conspiraționist și dușman al multinaționalelor

Dan Vîlceanu afirmă că birocraţia „nu e ceva nou, numai legat de fonduri europene” ci este specifică şi altor domenii în România, „pentru că aşa a decis legiuitorul în România”.

„Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român. A funcţionat, cel puţin”, adaugă ministrul.

Referitor la decalajele în ceea ce priveşte dezvoltarea între unele zone ale României şi altele, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene arată că nimeni nu a „pompat” fonduri în unele zone în detrimentul altora.

„Dacă vă uitaţi la ADR-uri (Agenţiile pentru Dezvoltare Regională – n.r.), ADR Nord-Vest este campion. Nu e vorba de pompat (bani – n.r.), ei au venit cu proiecte, au avut o preocupare să aducă bani europeni faţă de alte zone. Nu e vorba de specialişti, e vorba strict de preocupare. După atâţia ani de fonduri europene, că totuşi au trecut ceva ani,.. este strict din punctul meu de vedere, problema de apetenţă a autorităţilor locale din anumite zone ale ţării să facă proiecte pe fonduri europene”, a explicat ministrul.

Vezi și: USR își propune decăpuşarea companiilor de stat şi reducerea birocraţiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.