Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu a anunțat cine va câștiga alegerile prezidențiale

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu susține că politicienii actuali s-au întors după festivitatea din 24 ianuarie la „nesfârșitele răfuieli” fără ca România să aibă un proiect de țară clar, iar cel care îl va propune într-o formă credibilă va câștiga alegerile prezidențiale.

Citește și: Ludovic Orban și-a dus la bun sfârșit EXECUȚIA: liderul PNL doritor de amnistie, schimbat din funcție

„Un an electoral, o țară fără proiect. După ce s-au stins ecourile festivităților din 24 ianuarie, clasa politică s-a întors, cu mici excepții, la nesfârșitele răfuieli în care își consumă energiile și bruma de resurse (la fel cum s-a întâmplat și după 1 decembrie). Din păcate pentru noi, trăim într-o țară fără proiect. În lipsa unei direcții clare, batem pasul pe loc sau, mai grav, dârâmăm ceea ce s-a construit înaintea noastră. Față de 1859 și 1918, România din 2019 nu mai este nici “Unită”, nici “Mare”.

În actuala configurație constituțională, Președintele României este primul care are responsabilitatea de a propune un obiectiv național major, explicit asumat.

Citește și: ASUL din mâneca lui Klaus Iohannis! Documentul care dinamitează situația Olguței Vasilescu - Greșeala URIAȘĂ a Vioricăi Dăncilă

Cu toate realizările și neîmplinirile lor, președinții Iliescu și Constantinescu au avut o prioritate strategică: integrarea în NATO și în Uniunea Europeană. Însă, după instaurarea regimului Băsescu, instituția prezidențială – redusă în limitele unei personalități cu veleități mari și posibilități reduse – și-a pierdut anvergura, irosindu-se exclusiv în mize minore. Până în prezent, nici Klaus Iohannis nu a reușit să inițieze un proiect major. Deși târziu, fostul primar al Sibiului încă mai are timp să propună o miză națională strategică. În lipsa acesteia, vom continua să tragem fiecare în altă direcție.

Pentru a evita acest deznodământ, anul 2019 trebuie să ne aducă un nou proiect de țară. Am convingerea că cine va reuși să îl propună (credibil și consistent), va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă”, a precizat Dan Voiculescu pe blogul său personal.

Citește și: România a scăpat ca prin urechile acului de SANCȚIUNI: Comisia Europeană a luat DECIZIA .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.