Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu îi felicită pe parlamentari: Un remarcabil exemplu de normalitate

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu îi felicită pe parlamentari pentru majorarea indemnizațiilor pentru veteranii de război.

„Un remarcabil exemplu de normalitate. Unanimitatea cu care Camera Deputaților a votat majorarea semnificativă a indemnizațiilor pentru veteranii de război este un exemplu (extrem de rar, din pacate) de normalitate și responsabilitate. Îi felicit pe toți parlamentarii pentru care au fost mai importante conținutul și rezultatele benefice ale acestei legi decât numele celor care au inițiat-o sau alte mize politice obscure”

Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizațiilor și a sporurilor pentru invalizii, veteranii și văduvele de război, indemnizațiile fiind în medie de 5 ori mai mari. Proiectul a fost votat în unanimitate, cu 266 de voturi "pentru".

Actul normativ are în vedere modificarea art.1 din Legea nr.49/1991, în sensul majorării valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, după cum urmează: a) pentru invalizii de război: 1500 lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1000 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, 900 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, b) pentru veteranii de război: 600 lei lunar, c) pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit: 600 lei lunar.

"În prezent mai sunt 7000 de veterani de război și peste 50 000 de văduve de veterani de război și chiar dacă OUG este în vigoare este foarte important votul Parlamentului pentru ca această formă reparatorie de recunoștință să poată continua", a declarat secretarul Camerei Deputaților Olguța Vasilescu, înaintea votului din Cameră.

Citește și: SURSE - Tăriceanu negociază cu PSD eliminarea lui Meleșcanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.