Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu îi propune lui Klaus Iohannis să vină cu o SURPRIZĂ: A treia cale

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, susține că președintele Klaus Iohannis ar putea rezolva criza politică dacă va veni cu o variantă ”a treia cale”, care să nu poată fi refuzată nici de PSD, nici de PNL.

Citește și: SURSE - PSD a stabilit planul: cum vor MĂCELĂRI valul de OUG-uri date de Guvern

”După adoptarea moțiunii de cenzură depusă de PSD și declarația ulterioară a Președintelui Iohannis (că va susține tot un guvern liberal) România pare să se îndrepte, din nou, către un blocaj instituțional.

Foarte probabil, Președintele nu va accepta propunerea PSD, în timp ce majoritatea nou creată va respinge o revenire la guvernul Orban.

Iar pentru că atât Constituția cât și Regulamentele parlamentare permit spații de manevră, ambele tabere par să pregătească un război de uzură care afectează societatea românească în ansamblu. Din fericire, pe lângă cele două variante menționate anterior (dezbătute redundant în ultimele ore) mai există și o a treia cale: o rupere de ritm, o soluție guvernamentală pe care nici PSD, nici PNL nu o pot respinge.

Pe lângă beneficiile evidente pentru imaginea și stabilitatea României, o astfel de soluție ar fi ușor de acceptat și de către PNL (care ar avea ocazia să îndepărteze rapid balastul imaginii negative create de măsuri controversate precum cele 25 de Ordonanțe de urgență adoptate noaptea, unele dintre ele fără avizele necesare) și de către PSD (care înțelege că, după rezultatele înregistrate la alegerile prezidențiale și europarlamentare, guvernarea i-ar fi, în acest moment, mult prea greu de administrat)

Foarte curând vom afla dacă rămânem în obișnuita noastră gherilă politică sau, printr-o intervenție prezidențială neanticipată de analiști, (dar absolut posibilă și legitimă cu anvergura celui de al doilea mandat obținut cu 70%), vom avea o formulă guvernamentală cu adevărat funcțională.

Cum se scrie istoria? Cu ruperi de ritm.”, scrie Dan Voiculescu, pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.