Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuţ Pop: Liderii UE ar trebui să ne explice câteva chestiuni înainte de a vorbi despre statul de drept

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Președintele PER, Dănuț Pop, susține că liderii UE ar trebui să explice câteva chestiuni înainte de a vorbi despre statul de drept.

''Comentatorii de serviciu uită că şi liderii UE sunt în campanie electorală. Astfel, se regăsesc și acolo "răfuieli" sterile, discursuri ipocrite sau populiste. Corupția este brand politic și la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care unii lideri mușamalizează cazuri grave din alte state UE și orientează discuția către România.

De exemplu, popularii europeni (PPE) cer discuții oficiale privind situația statului de drept în România. Cred că se impune ca reprezentanții organismelor UE să ne explice clar procedura pur politică de numire a procurorului- șef european, acceptată la nivel înalt și să ne spună cum se face că, deși ei o vor pe Kovesi din motive profesionale, în baza rapoartelor de activitate ale DNA, deci corupția din România "este sub control" sau chiar "a scăzut", spre țară noastră încă se mai arată cu degetul când vorbim despre justiție și stat de drept. Apoi, ar fi etic, să ne spună cum stabilesc ei criteriile de prelungire ale MCVului, având în vedere că au trecut deja 12 ani de la aderare și România este, de departe, țara cu cele mai multe achitari la CEDO, iar în final, tot aceștia să se poziționeze public pe problematica protocoalelor secrete (subordonarea instituțiilor publice către SRI) precum și pe cazurile procurorilor de la Prahova.

Citește și: Sindicaliștii din silvicultură pichetează sediul Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi de modificarea Legii dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole

După ce sunt lămurite chestiunile de mai sus, abia atunci putem vorbi despre statul de drept din România. Cu ocazia aceasta, poate îl și definim.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.