Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoria externă a Rusiei se ridică la 471,4 miliarde de dolari

telegraph.md
rubla ruseasca

În șase luni, datoria externă a Rusiei a crescut cu patru miliarde de dolari și se ridică acum la 471,4 miliarde de dolari, informează agenția Rambler.

Potrivit sursei citate, evoluția indicelui ”a fost influențată de creșterea datoriei externe a sistemului bancar, în timp ce datoria externă a structurilor administrative ale statului și a altor sectoare s-a redus pe fondul scăderii interesului investitorilor globali pentru instrumente financiare emise de țări cu piețe emergente”.

Nivelul datoriei externe rămâne scăzut atât în termeni absoluți, cât și în comparație cu alte mari economii. Serghei Voloboev, strateg la ITI Capital pentru piețe de obligațiuni, spune că nivelul datoriei externe totale este de mai puțin de 30% din PIB – cel mai bun indice pentru țări cu același rating de creditare.

Șefa programului ”Finanțe internaționale” al Institutului pentru Economie și Afaceri Mondiale RUDN, Irina Andrus, a arătat că datoria suverană a Rusiei este de 62,6 miliarde de dolari. Ea a subliniat că este cel mai mic indice al datoriei suverane din Europa. Mai mult, de la începutul anului, el s-a redus cu aproape trei miliarde de dolari. În ceea ce privește raportul datoriei de stat a Rusiei la PIB, el nu depășește, potrivit expertului, valori de prag. Mai mult, acest indice este și unul dintre cele mai scăzute din lume.

Anterior, compania internațională de asigurări Euler Hermes a analizat starea datoriei de stat a 101 de țări din Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud, lăudând Rusia pentru stabilitatea obligațiunilor guvernamentale. Pentru elaborarea studiului au fost analizate criterii precum raportarea datoriei la PIB, creșterea acesteia din cauza pandemiei de coronavirus, ponderea datoriei de stat exprimată în valută străină, starea balanței de plăți, rata efectivă a dobânzii (cu ajustare la inflație) și costul de întreținere a datoriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.