Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost arestat secundul lui Frunzăverde: Cinism, dispreţ, interese meschine

primar arestat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost arestat pentru 30 de zile, a decis Tribunalul Timiş. Procurorii DNA l-au prins pe Ghiorghioni în flagrant când lua mită. În motivarea decizia luată de instanţă se arată că vicele CJ Caraş-Severin a fost preocupat exclusiv de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a dat dovadă de cinism şi dispreţ faţă de interesul public.

Vezi şi: DETALII privind mafia din CJ Caraș-Severin: Politica nu se face fără cheltuieli/ STENOGRAME

Potrivit sentinței de arestare a vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, faptele lui Ghiorghioni sunt foarte grave. „Se observă că infracţiunea care se reţine în sarcina inculpatului este de o gravitate crescută, gravitate care reiese atât din limitele de pedeapsă ale infracţiunii , cât şi din împrejurările săvârşirii, respectiv exercitarea influenţei asupra subordonaţilor pentru a se încredinţa contracte de exploatare a drumurilor publice nu în baza condiţiilor impuse de lege, prin respectarea regulilor de desfăşurarea a licitaţiilor publice, ci raportat la disponibilitatea solicitanţilor de a-i achita pentru interes personal o parte din valoarea contractului”, arată sentința de arestare.

Potrivit aceluiași document, modul în care Ghiorghioni a acționat, știind că e monitorizat, arată cinismul politicianului în implicarea în activități de corupție. „Prin modul de derulare a activităţilor ilicite, prin faptul că încerca să îşi ea măsuri de prevedere pentru a nu putea fi depistat, prin continuarea activităţii ilicite in ciuda faptului că avea bănuiala că este urmărit, demonstrează, un real cinism şi totodată dispreţ faţă de instituţia pe care o reprezintă, acreditând ideea că singura valoarea faţă de care este subordonat este interesul material, care poate fi realizat oricum dacă eşti suficient de diligent”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

Magistratul care l-a arestat pe Ghiorghioni a reținut în defavoarea acestuia și atragerea nepotului în afacerile penale, nepot care îi este ca un fiu după ce i-a murit tatăl. „Tribunalul interpretează în defavoarea inculpatului şi faptul că a introdus în activitatea ilicită pe nepotul său, fiul fratelui decedat şi pe care îl consideră ca un fiu, expunându-l astfel unei sancţiuni penale care i-ar afecta viaţa, dar totodată, încurajându-l in sensul de a nu îşi găsi un loc de muncă şi de a-şi construi viaţa pe aceleaşi principii legate de primatul interesului material obţinut prin căi ilicite”, se mai arată în sentință, care a fost atacată cu o contestație ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara, informează cetateanul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.