Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce au fost puși avocații din Cazul Caracal să semneze acorduri de confidențialitate: S-a pus în pericol ancheta

Captura foto Antena 3
groapa dinca caracal

Surse judiciare apropiate anchetei de la Caracal susțin pentru STIRIPESURSE.RO că procurorii DIICOT au fost nevoiți să le impună avocaților semnarea de acordul de confidențialitate după ieșirile publice din ultima perioadă. În cadrul acestor ieșiri publice s-ar fi devoalat informații care au pus în pericol ancheta.

Vezi și: ȘOC în SUA: Barack Obama DIVORȚEAZĂ

”Prin declarațiile date, avocații au încălcat caracterul nepublic al urmăririi penale și au pus de în pericol ancheta. Li s-a pus în vedere să nu mai ofere date nepublice din dosar, în baza art. 93 Cod procedură penala, art. 94 CPP, art. 285 CPP, art. 8 CPP, art. 11 din codul deontologic al avocatului român, art. 21 din codul deontologic al avocaților”, susține aceste surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat vineri la Antena 3 că procurorii care instrumentează cazul Caracal au condiționat accesul său la verificările din anchetă de semnarea unei declarații în care își asumă că nu va da informații publice din cercetări.

Tonel Pop a zis că gestul este fără precedent și că documentul seamănă cu un „rechizitoriu”. Avocatul a zis că nici acum nu a primit copie după acel referat. „Am semnat actul pentru ca altfel mi se refuza participarea la actele procedurale”, a zis Tonel Pop.

„Au inventat un fel de rechizitoriu. Vor sa ne inchida gura”, a mentionat Tonel Pop.

Citește și: Ștefan Bănică Jr. a publicat o poză cu Alexandra Măceșanu și își exprimă furia în cazul Caracal: 'Mi s-a strâns inima cât un purice' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.